* 1,5 Yıl önce Suriye'nin Halep şehrinden kaçıp Batman'a yerleşen Resul Müslem'in ortanca kızı Slava, 6-8 Ekim 2014 olaylarına katıldığı gerekçesiyle tutuklandığı Batman M tipi cezaevinden serbest bırakıldı. Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmasında salıverilen Slava'nın ailesi bayram yaptı.

 

* 6 Çocuk babası 72 yaşındaki Resul Müslem, ailesini iç savaştan kurtarmak için Batman'a getirdiğini söyledi. Büyük kızının Halep'te kaldığını, diğer kızının ise İstanbul'da eğitim gördüğünü belirten Resul Müslem, "Slava Halep'te Tıp fakültesinde okuyordu. Savaş çıkınca Batman geldik. Olaylarla hiç bir ilgisi olmadığı halde tutuklanması bizi sarstı" dedi.

 

3,5 AY SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK

 

Batman'ın Şirinevler mahallesinde oturan 7 kişilik Müslem ailesi, 6-8 Ekim olaylarında tutuklanan Tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Slava Müslem'in bırakılmasının sevincini yaşadı. Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında 3 avukatın savunduğu Slava Müslem, ailesiyle birlikte Türkiye'ye okumak için geldiğini söyledi. Duruşmada ifade veren Slava Müslem, "Halep'te ailemizin durumu iyiydi. Tıp fakültesinin 2.sınıf öğrencisiydim. Ablam İngilizce öğretmeniydi. İç savaş çıkınca babam ailemizi alıp Batman'a getirdi. 1,5 yıl buradayız. Olaylarla bir ilgim olmadığı halde polis beni bir AVM önünde yakaladı. Haftalardır suçsuz yere yatıyorum. Kendimi iyi ifade edemediğim için cezaevinde yattım" diye konuştu.

 

BABA; "3,5 SENE GİBİ GEÇTİ"

 

Halep'te 40 yıl süreyle tüccarlık yaptığını söyleyen 6 çocuk babası 72 yaşındaki Resul Müslem, kızı Slava'nın suçsuz yere cezaevinde yattığını belirtti. 2'si erkek, 6 çocuktan birinin Halep'te kaldığını söyleyen Müslem, şöyle devam etti; "Halep'te yıllarca tüccarlık yaptım. Durumumuz iyiydi. İç savaş başlayınca çocuklarımı aldığım gibi Batman'a geldik. Geçen yılın Ekim ayında yaşanan olaylarda kızım Slava bir AVM önünde polis tarafından yakalandı. Suzsuz yere 3,5 ay Batman cezaevinde yattı. Bu süre bize 3,5 yıl gibi geldi. Cezaevinde 5 kez yanına gittik. Slava, bizi her görüşte gözyaşlarını tutamıyordu. Savaştan kaçarken burada kızım cezaevinde yattı. İlk duruşmada Allah'a şükür suçsuzluğu ortaya çıktı. Kızımın özgürlüğüne kavuşmasının sevincini yaşıyoruz. Slava'nın Türkiye'de Tıp eğitimini tamamlanmasını istiyoruz."

 

ANNE: SLAVA'YA HER GÜN DUA ETTİM"

 

62 Yaşındaki anne Asiye Ömer, Slava'nın serbest kalması için her yere başvurduklarını belirterek, şunları söyledi; "Ortanca kızım Slava ve diğer çoçuklarımla birlikte Batman'a geldik. Büyük kızım Halep'te yaşıyor. Bir kızımız da İstanbul'da eğitim görüyor. Büyük sıkıntılarla buraya geldik. Fakat talihsiz bir olayla karşılaştık. Slava için yemedim-içmedim, günlerce dua ettim. Batman'daki avukatlardan yardım istedik. Bir alışveriş merkezi önünde kızım yakalandığında beraberindeki mahalle arkadaşları serbest bırakılmıştı. Slava'nın 3,5 ay süreyle Batman cezaevinde tutulması bizi ciddi sarstı." 6-8 Ekim olaylarında tutuklanan Rıdvan Değer, Mehmet Erez Eriğ ile akşam saatlerinde salıverilen Slava Müslem, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne getirilip ailesine teslim edildi.

 

Editör: TE Bilişim