**Batman’da bazı camilerde halılar üzerindeki Hıristiyanların papaz simgesinin fark edilmesi, Müftülük ile din görevlilerini harekete geçirdi.

**Farklı simgelerin bulunduğu halılar üzerinde namaz kılmak istemeyen bazı vatandaşları ikna eden imamlar; “Yakında camilerdeki halıları değiştireceğiz” dediler. İl Müftüsü Hasan Çağlar, figürlü halıların kaldırılacağını söyledi.

HALILARDA FARKLI SİMGELER…
Batman’da bazı camilerde halı üzerine farklı simgelerin bulunması, vatandaşlar arasında tartışmaya yol açtı. Ramazan ayında teravih namazlarında bazı camilerdeki halılarda farklı simgeleri fark eden vatandaşların şikayeti üzerine din görevlileri ve imamlar, halıların kaldırılabileceğini açıklayınca cemaat ikna oldu. Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kent merkezinde 10’a yakın camide bulunan simgeli halıların kaldırılabileceğini belirtti.

“FİGÜRLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Kentteki 140 cami arasında Bayram, Kudret, Aygün, Bahçelievler ve bazı camilerde halılar üzerindeki figürlerin kaldırılması için vatandaşların şikayetlerini değerlendirdiklerini belirten Müftü Hasan Çağlar; “Cami halıları üzerinde ilk bakışta anlaşılmayan bazı figürlerin yakından iyi incelendiğinde farklı simgelerle donatıldığı ortaya çıkıyor. Bu figürlerin kaldırılması için her yolu denedik. Kaldıramayınca halıların tamamını değiştirmekten başka alternatifimiz yok” dedi.


İMAMLAR YAKINIYOR…
Papaz simgelerinin yansıdığı halılardan cemaatten şikayet aldıklarını söyleyen bazı cami imamları şöyle konuştular; “Camilerde özellikle namaz kılarken, halılardaki simgeler dikkat çekiyor. Avize figürü gibi görünen manzaraya ters bakıldığında papazı andırıyor. Gözleri, sakalı ve ağzı olan simgeli halılar cemaati rahatsız ediyor. Bu halıların nereden geldiğini bilmiyoruz. Bir bölümü Bursa gibi büyük kentlerden geldi. Halıların değişmesi isabetli olur. Hatta çevreler bu halıları görünce namaz kılmadan camiyi terk ediyor.”


Editör: TE Bilişim