** Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, petrol sektöründe yaşanan gelişmeler üzerine Enerji Bakanı Taner Yıldız’la görüşüklerini belirterek: “Ara formül bulduk. İşçiler ücretlerini almaya devam edecek” dedi.

 

** Akşam saatlerinde sendikada TPİC işçileriyle birlikte toplantı düzenleyen Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Kimse işten atılmayacak. Yeni yılın ilk 1-2 ayında çalışanlara asgari ücret üzerinden maaş verilecek. Önümüzdeki süreçte çalışanların statüsü belirlenecek” diye konuştu.

 

BAKAN DEVREYE GİRDİ
TPAO başta olmak üzere TPİC, Güney Yıldızı, Aladdin Middle East ve Trans Atlantic şirketleri, petrol varilinin 100’den 50 dolara düşmesiyle petrol kuyularını duruşa geçirme kararının ardından Maliye Bakanı ve Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, devreye girdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüştüklerini belirten Bakan Şimşek: “Bir süredir TPAO’da devam etmekte olan işçilerimizin sorunlarını bölgenin Bakanı olarak hassasiyetle takip etmiş bulunmaktayım. Bu çerçevede Enerji Bakanımız sayın Taner Yıldız ile bir araya geldik. Gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrasında bir ara formül bulundu. TPAO’daki işçi kardeşlerime şu müjdeyi rahatlıkla veriyorum; işçi kardeşlerimiz ücretlerini almaya devam edeceklerdir. Bu müjdeli haberin ardından hem işçilerimizin aileleriyle birlikte hem de tüm Batmanlı hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum” dedi.

 

TPİC İŞÇİLERİYLE TOPLANTI

Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Nimetullah Sözen ile birlikte akşam saatlerinde Petrol-İş binasında TPİC çalışanlarıyla toplantı düzenleyen Şube Başkanı Mustafa Tekik, çalışanların işten çıkarılmayacağını söyledi. Başta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milletvekili Ziver Özdemir, Petrol-İş Genel Merkezi ile yerel basına teşekkür eden Tekik, şöyle konuştu: “Çalışanlar kesinlikle işten çıkarılmayacak. İşten çıkarılmalar durduruldu. Yeni yılın ilk aylarında TPİC çalışanlarına asgari ücretten maaş verilecek. Statüleri de önümüzdeki süreçte belirlenecek. İşçiler rahat olsun, kimse işinden olmayacak.”

Editör: TE Bilişim