** Gültepe, Çamlıtepe ve Tılmerç mahallerinden geçen DSİ sulama kanalının etrafındaki derme-çatma yapılar polis eşliğinde yıktı. DSİ ve yüklenici firma, kanal etrafındaki 25 yapıyı kaldırdı.

KANAL ETRAFI TEMİZLENDİ
Şehir içinden geçen yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğundaki DSİ sulama kanalı etrafındaki yapıların yıkımına polis eşliğinde start verildi. DSİ’ye ait kanal etrafında izin almadan özel bahçe, tandır ve baraka gibi yapılar nihayet yıktırıldı. TOMA ve zırhlı araçların eşliğinde kanal etrafındaki yapıların tamamının yıkımı dün DSİ ve yüklenici firma tarafından kaldırıldı.

DSİ UYARMIŞTI
DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri, kanal etrafında kamulaştırdıkları hazine arsasına 15 adet bahçe ve 10 tandır kuran çevredeki bazı konut sahiplerini uyardıklarını söyledi. Yıkım çalışmalarının tamamlandığını belirten İleri; “Kanal etrafına bahçe yapmak yasak. Küçükler için tehlike oluşturan üç ayrı bölgede toplam 25 bahçe ve tandır alanının yıkım işleri tamamlandı. Ekiplerimiz ve yüklenici firmanın ortak çalışmasıyla kanal etrafı temizlendi” dedi.

Editör: TE Bilişim