** Gültepe mahallesinde temeli kazılan 11 katlı yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi zemininde ‘fay’ hattı olasılığı nedeniyle çalışmalar durdurulmuştu. Yapımcı firmanın talebiyle TOKİ’nin yaptırdığı incelemelerde henüz kesin bir sonuca ulaşılamadı.

 

** Geçen hafta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden alanında uzman akademisyenler, inşaat alanının zemininde incelemelerde bulundu. Heyetin raporunu açıklamasıyla yatırımın kaderi netleşecek.

 

‘ÖLÜ FAY’ OLABİLİR
62 Milyon TL’lik 11 katlı ve 300 yataklı yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yatırımı, ‘fay’ olasılığına takıldı. Gültepe mahallesinde 8 ay önce temeli atılan ve bazı göçükler nedeniyle yapımı duran yatırımda belirsizlik sürüyor. Van 100. Yıl Üniversitesi ve ODTÜ’den heyetlerin yanı sıra Ankara’dan özel bir ekibin de incelemelerde bulunduğu yatırım alanında net bir sonuca ulaşılamadı. Uzmanlar daha çok ‘ölü fay’ olasılığı üzerinde görüş belirtirken, kesin sonuç ise geçen hafta Batman’da çalışmalarda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden heyetin raporuyla netleşecek.

 

RAPOR 1 AY SONRA
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden alanında uzman bir ekibin inşaat alanında yaptığı çalışmalar tamamlandı. Heyetin raporunu bayram sonrası açıklaması beklenirken, olumsuz bir sonuç halinde yatırımın adresi değişecek. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ihtiyaca cevap vermekte zorlandığı kentte, yeni yatırımın da ‘fay hattı’ engeline takılması tedavide yaşanan çileyi uzatacak. Bazı hastalar: “Yeni hastanenin bitmesini dört gözle bekliyorduk. Mevcut hastanede tedavi olmak tam bir çile. Umarız yeni hastanenin yapımına bir an önce başlanır” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim