** HDP ve DBP il teşkilatları, Anayasa komisyonunda HDP’liler ile Ak Partililer arasında yaşanan arbedeyi basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı İkram İrgi: “AKP Hükümeti, savaş konseptini Meclis çatısında da sürdürüyor” dedi.

“TAHAMMÜLSÜZLÜK ARTIYOR”
Meclis’te Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında HDP’li vekillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten HDP ve DBP il teşkilatı, ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP il binası önündeki basın açıklamasına partililer de destek verdi. Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı İkram İrgi: “AKP Hükümeti, savaş konseptini Meclis çatısında da sürdürüyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın oylarıyla Meclise giren HDP Milletvekillerine karşı tahammülsüzlük her geçen gün artmaktadır. HDP’yi barajın altında bırakmak ve Kürt demokratik mücadelesini bastırmak için Suruç’ta, Amed’de, Ankara’da korku ve panik yaratarak yüzlerce sivil katledildi. Ardından 1 Kasım erken seçimi dayatmasıyla HDP’nin meşru aldığı oyları tekrar test ederek baraja takılmasını hedeflediler” dedi.


“TARİH BUNLARI AFFETMEZ”
İrgi, sözlerini şöyle sürdürdü: “En son Meclis’te yaşanan ve milletvekillerimize karşı yapılan saldırılar bu konseptin bir parçasıdır. Demokratik Kürt siyasetçilerinin Meclis’teki seslerine tahammülsüzlüğün göstergesidir. Milletvekillerimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. TBMM sadece bir partinin meclisi değildir. AKP, CHP ve MHP’yi de yedeğine alarak Meclisi tek bir partinin hegemonyası haline getirmiştir. AKP’nin kirli oyunlarına alet olmakla, dokunmazlıkların kaldırmasına destek vermektedirler. Tarih ne bunları ne de yaşananları affetmeyecek.”

Editör: TE Bilişim