**Kamışlı’dan kaçak yollardan Batman’a gelen 31 yaşındaki Hejar Mustafa, geçiş yapabilmek için 700 dolar ödemek zorunda kaldığını söyledi. Gıda ve yiyecek bulamayınca Türkiye’ye kaçtığını belirten Mustafa; “Dayanamadım, kaçak yollarla sınırı geçtim” dedi. 
**Rusya askerlerinin Kamışlı havaalanında konuşlandığını da gördüğünü anlatan Hejar Mustafa; “Rus askerler havaalanı dışında bir yere çıkmıyor. Kamışlı tamamen PYD’nin yönetiminde. Kamışlı’da daha çok zengin Arap aileleri oturuyor” diye konuştu.
“YİYECEK ATEŞ PAHASI”
Şam’da uzun süre cafe işletmeciliği yaptıktan sonra ailesiyle birlikte yerleştiği Kamışlı’dan da Türkiye’ye kaçak giriş yapan 31 yaşındaki Hejar Mustafa, sınırda 700 dolarla geçebildiğini ifade etti. Bir kutu şekerin 5 lira, 1 kilo etin ise 40 liradan satıldığını belirten Mustafa; “Şam’da cafe işletiyordum. Savaş başlayınca babamın oturduğu Kamışlı kentine yerleştim ama artık kalınabilecek gibi değildi. Kuru gıda ve sebze-meyvenin yanına yaklaşılmıyor. Domates, patates, muz gibi meyveler-sebzeler, altın kadar kıymetli” dedi. 
“SINIRDA 700 DOLAR ÖDEDİM” 
Kamışlı, Tırbe sipi ve Amude güzergahında kaçak geçişlerde her sığınmacının 700 dolar ödediğine de işaret eden Mustafa şöyle devam etti; “Parası olan bir an önce kaçak yollarla da olsa Suriye’yi terk etmek istiyor. Araplar her şeyi alabiliyor ama dar gelirli Kürtlerin öyle bir şansı yok.”
“RUS ASKERLER KAMIŞLI HAVAALANINDA”
Rusya’ya ait uçakların Kamışlı havaalanında konuşlandığına işaret eden Mustafa sözlerini şöyle tamamladı; “Kaldığım ev, havaalanına yakındı. Son iki haftadır Rus askerlerini havaalanında görme imkanım oldu. Onlar havaalanı dışına çıkmıyor. Kamışlı’da kent yönetimi PYD’nin yönetiminde. Yaşamın her gün zorlaştığı Kamışlı’yı mecburiyetten terk ettim. Batman’da ne iş bulsam yaparım. Yeter ki savaşın olmadığı yerde olayım.”
Editör: TE Bilişim