*Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, müdür atamalarına yönelik iddialara açıklık getirdi. Milli Eğitim Müdürü Çelik, “Sistemde kimse kendine puan verme diye bir şey söz konusu olamaz” dedi.

DEĞİŞİME DİRENENLER OLDU”

Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, kurumuna yönelik bazı iddialara açıklık getirdi. Makamında basın toplantısı düzenleyen Çelik, kurum olarak değişim ve dönüşümün içinde olduğunu belirtti. Milli Eğitim’e yönelik suçlamaların haksız olduğunu belirten Çelik, “Kurum adına tarihe geçecek bir iş başardığımızı söyleyebilirim. Bunu yaparken değişim karşısında farklı gruplar vardı. Bunlar değişimi gerçekten istemeyen gruplardı, bu gruplar arasında bir de sabotajcılar çıktı. Değişimin ve dönüşümün getireceği güzellikler ne olursa olsun, yüzde 5’lik bir kesimi kapsıyor. Kurumsal şeffafız. Hiç bir çekincemiz yok. Yapılan iş ve işlemler kanuna uygun nitelikte. Ayrıca bu yıl 27 okulumuz doğal gazla ısınacak. Diğer okullarda da çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

PUANLAMA SİSTEMİ KANUNA UYGUN”

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okul müdürlerini rotasyon gereği görevleri bittiğine de dikkat çekti. Çelik, şöyle devam etti; “Kendine puan verme diye bir şey yok. Sistemde kimse kendine puan veremez. Gizlilik puan verme kanuni bir zorunluluktur. 258 Müdürlüğümüz münhal durumdaydı. Kanun gereği komisyonlarımızı oluştuk. Beş kişilik komisyon 17-23 tarihleri arasında çalıştı, mülakatlar yapıldı. Mülakatta da son derece şeffaf bir süreç işlendi. Bunu Türkiye’de yapan 5-6 ilden biriyiz. Bunu yapmak zorunda değiliz. Ama biz seçimin şeffaf olmasını istedik. Kimseden çekindiğimiz sakladığımız bilgi yoktur.”

350 KİŞİ BARAJI GEÇTİ

Okul yönetici atamalarına açıklık getiren Çelik; “Toplam 258 Müdürlüğümüz münhal. Bu kadrolara 510 kişi müracaat etti. Yüzde 70 barajı geçen 350 kişi oldu. Bunlardan 258’i müdürlüğe atanacak. Sınava girenlerden Eğitim-Bir Sen’den 229, Eğitim-Sen’den 94, Aktif Eğitim-Sen’den 8, Özgür Eğitim-Sen’den 19, Türk-Eğitim Sen’den 1 ve hiçbir sendikaya bağlı olmayanlardan 100 eğitimcimiz katıldı. Sınavı kazanan sendika üyeleri ise Eğitim-Bir Sen’den 199, Eğitim-Sen ise 57 kişi sınavı geçti. Yeni okul müdürleri ise 18 Kasım’da göreve başlayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim