*25 Kasım Dünya Kadın Şiddet günü’nde KESK’li kadınlar, meşaleyle yürümek istedi. Polis izin vermedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ile Eğitim-Sen Eş Başkanı Zelife Bulut arasındaki diyalog dikkat çekiciydi. Kitleye seslenen Dönmez, “Sizi bu havada ıslatmak istemiyoruz” dedi.

PANKARTI TARTIŞTILAR

Batman’da KESK’li Kadınların ‘Kadın şiddeti’ne dikkat çekmeye yönelik meşaleli yürüyüşe polis, izin vermedi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da katıldığı kitlesel basın açıklaması Eğitim-Sen binası önünde yapıldı. KESK’li Kadınlar “Bağır herkes duysun, erkek, devlet şiddeti son bulsun” yazılı pankart açtı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ile Eğitim-Sen Eş Başkanı Zelife Bulut arasındaki diyalog dikkat çekti. Yürüyüş saatlerinin belli olduğunu belirten Dönmez, “Güneş batmadan önce bildirim yapmanız gerekirdi. Gecenin bu soğuğunda hanımları ıslatmak istemeyiz. O yüzden açıklamanızı burada yapın. Basın açıklamanızı yapabilirsiniz.  Bu halde, kalabalık kitle ve meşaleli yürüyemezsiniz.  Kadına şiddeti pankartta yazdığınız devlet mi yapıyor.  Devletin şiddetine son diyorsunuz.  Ben size söylediklerimi söyledim. Yaptıklarınız kanuna aykırıdır. Anonsumu da yaparım, devam ettiği takdirde müdahalede bulunurum”  dedi. Eğitim-Sen Eş Başkanı Bulut ise, “Daha önce yürümüştük. Yolu işgal etmeyeceğiz. Kaldırımda yürüyeceğiz. Burada kadına yapılan şiddeti dile getirmek istiyoruz. Evet, erkek zihniyetli devlet” diye konuştu. 


“ERKEK DEVLET ŞİDDETİYLE KATLEDİLİYORUZ”

KESK’li Kadınların, kadın şiddetine dikkat çekmek için meşaleli basın açıklamasını SES Kadın Sekreteri Cansu Çolak okudu. Çolak, şunları söyledi; “Her gün yaklaşık 5 kadın katlediliyor. Her yıl yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor.  Biz kadınlar, erkek-devlet-sermaye işbirliğiyle yaşamımızı kuşatma altına alan saldırılara karşı, yaşam alanlarımıza, toprağımıza ve doğaya dönük talana karşı, kentlerimiz üstünde oluşturulan ablukaya karşı, toprağımızdan bizi koparan şiddet, baskı ve zora karşı; emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyoruz. Yaşasın kadın mücadelesi diyoruz.” KESK’li kadın basın açıklamasının ardından “Bağır herkes duysun, Kadına şiddet son bulsun” sloganları eşliğinde dağıldı.

Editör: TE Bilişim