**Bekirhan Belde Belediye’sinin itfaiye aracı yok. Kepçe, temizlik aracı ve traktör dışında araçlarının olmadığı belirten Başkan Zeki Demir; “Yangın vakaları yaşandığında ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Kaptığımız bakraç ve bidonlarla yangını söndürüyoruz” dedi.

İTFAİYESİZ TEK BELDE

1993’te belde olan Kozluk ilçesinin Bekirhan Belediyesi’nde itfaiye aracının  olmaması Belediye’yi zorda bırakıyor. Bağımsız Belediye Başkanı Zeki Demir, Batman kent merkezine 45, Kozluk ilçesine de 29 kilometre uzakta olduklarını belirterek: “Her yangın vakasında yüreğimiz ağzımıza geliyor” dedi. Yangın vakalarında çevre Belediyelerden itfaiye aracı talep ettiklerini söyleyen Başkan Demir; “4 Aracımız var ama yeterli değil. Yangın vakaları çıkınca zor durumda kalıyoruz. Büyük bir Belde’de itfaiye aracının olmaması büyük eksiklik. Yangın olaylarına maalesef kovalarla müdahale ediyoruz. Bu da bizim bir ayıbımız” diye konuştu.

YOLLARA KİLİT TAŞI!

Gülpınar, Yapraklı, Turgut Özal, Adnan Menderes ve Orta Çağ Mahallelerinin kilit taşları sayesinde çamurdan kurtulduğunu belirten Belediye Başkanı Demir sözlerini şöyle sürdürdü; “Cadde ve sokaklarımız kilit taşlarıyla hem tozdan hemde çamurdan kurtuldu. Bu çalışmalarımızı Belediyemizin 10 işçisiyle gerçekleştirdik. Ayrıca Yapraklı Mahallesinde 500 metre uzunluğunda alt yapı çalışmalarını tamamladık. Beldemizin gereksinim duyduğu modern bir taziye evi ve Kuran Kursu binası yaptık. Hayırseverlerin desteğiyle bu iki binayı hizmete açtık. Ayrıca bazı mahallelere menfez köprüler kazandırdık.”

Editör: TE Bilişim