*30 Mart seçim sonrası ilk kez geldiği Batman’da, AK Parti’nin kazandığı Kozluk ile Hasankeyf ilçeleri ile Bekirhan’ın bağımsız belde belediye başkanını ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tebrik ve teşekkür seansları artık sona ersin” dedi.
 
BÜYÜK İLÇE KOZLUK’TAYDI
Seçimin ardından hafta sonu Batman’da bir dizi incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin seçimi kazandığı Kozluk ve Hasankeyf ile Bekirhan Bağımsız Belediye Başkanını ziyaret etti. Şimşek, önce Batman’ın Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık'ı kutladı. Beraberinde Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yılmaz Arslan ve çok sayıda partili ile Kozluk Belediyesini ziyaret eden Bakan Şimşek ilçenin sorunları hakkında yeni seçilen Belediye Başkanı Işık'tan bilgi aldı.
 
“GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMALISINIZ”
Yeni seçilen Belediye Başkanına tavsiyelerde bulunan Bakan Şimşek, seçimde emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Şimşek, şöyle konuştu; “Kendiniz başta olmak üzere bütün çalışanları Kozluk'ta yaşayan kardeşlerimizin hizmetine  seferber etmeniz gerektiğini unutmayın. Gece gündüz çalışmalısınız. Başbakanımız da açık olarak bize bir kaç talimatta bulundu. Bir kere herkese kapımız açık olacak, halkın içinde olacaksınız. Halkın gönlünü kazanacaksınız.”
 
“BORÇ YÜKÜ GELENEKSEL HALE GELDİ”
“Kozluk Belediyesinde çok ciddi bir borç yükü var” diyen Şimşek, şöyle devam etti: “Ama bu zaten gelenekseldir. Maalesef muhalefetten devraldığımız bir çok yerlerde benzer bir resimle karşılaşıyoruz. 2004 yılında Gaziantep'te Büyükşehir'i 1.4 katrilyon borçla devraldık. Fakat çalışarak ortaya bir fark koyduk. Kozluk hizmete susamış durumda. Kozluk, daha güzel hizmete layık. Dolayısıyla siz ve buradaki bütün çalışanlar gece gündüz Kozluk halkına, buradaki kardeşlerimize daha iyi hizmet için seferber olacağız.”
“VERİLMİŞ SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLMAMIZ LAZIM”
Seçim süresi boyunca halka verilmiş sözlerin olduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “'Bu süreçte verilmiş sözler var. Bu sözlerin mutlaka takipçisi olmamız lazım. Verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Yeter ki, ortaya iyi bir irade ortaya koyalım. İnsan kaynağını ve parayı iyi yönetelim,  hizmet yapılır. Fark ortaya konulur. Merkezi hükümet olarak Kozluk’u hep öncelendirdik. Kozluk projelerine hep kaynak ayırdık. Kozluk köylerine yapılan yatırımlar hiç bir dönemde yapılmadı.”
Editör: TE Bilişim