** Basın mensuplarıyla bir araya gelen Batman Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakan Çoban, rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı. Çoban; “Üniversitemizi kentin tüm dinamikleriyle birleştirerek, her alanda büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

“ÇAĞDAŞ BİR ÜNİVERSİTE...”
Batman Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakan Çoban, Pazar günü Mado’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, rektör adaylığını açıkladı. Doç.Dr. Şehnaz Tigrek, Doç.Dr. Abdulkadir Levent, Yrd. Doç. Ahmet İlyas, Yrd. Doç. Hamza Şimşek ve araştırma görevlisi Sidar Atalay’ın da eşlik ettiği Rektör adayı Prof. Dr. Çoban: “Batman Üniversitesi, sahip olduğu insan kaynakları ve fiziki altyapısı ile birlikte düşünüldüğünde önemli bir potansiyele sahiptir. Coğrafi olarak Muş, Bitlis, Siirt, Mardin ve Diyarbakır’ın merkezi konumunda olan Batman Üniversitesi, ulusal ve uluslararası üniversiteler arasında hak ettiği yere gelebilmesi doğru yönde, hep birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışılarak harekete geçirilmesiyle mümkün olabilecektir. Üniversitemizi çağdaş, inovasyona açık ve sosyal ihtiyaçlara cevap verebilen, ülkemizde ve dünyada bilime ışık tutan bir üniversite haline getirmek en büyük hedefimdir” dedi.




“KENTLE BÜTÜNLEŞECEĞİZ”
Rektör adayı Çoban, projelerini şöyle sıraladı; “- Çağdaş bir üniversite olabilmek için öncelikle bilimsel araştırma ve geliştirmeyi hedef olarak belirleyen bir anlayış oluşturulacaktır. - Üniversitemizde verilen eğitim, çağdaş toplumun ve piyasanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir düzeye taşınacaktır. -Üniversitemiz bölgesel, ulusal ve evrensel problemlere bilimsel çözüm üretme noktasına getirilecektir. - Üniversitemizin; Valilik, Belediye, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Meslek Odaları, Yerel Basın ve diğer yerel kuruluşlarla bütünleşmesi sağlanacaktır. İşbirliği olanakları araştırılacak ve özendirilecektir. - Kamu ve özel sektörün mezunlarımızı tercih edecek düzeye getirilmesi için düzenlemeler ve işbirliği çalışmaları yapılacaktır. - Üniversitemizdeki yönetim anlayışı, hukukun temel ilkelerine ve temel insan hak, hürriyetlerine saygılı olacaktır. - Üniversitemizde bilimsel ve özgür düşünce ortamı oluşturulacaktır. - Üniversite yönetimi istişareye açık ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahip, rektör ile yönetim kademesi eleştiriye açık ve ulaşılabilir olacaktır.”

“CESUR ADIMLAR ATMALIYIZ”
Üniversiteyi ileriye taşımak için gerekli cesur adımları atmak zorunda olduklarına da dikkat çeken Prof. Dr. Çoban: “Eğer üniversitemizin gerçek sorunlarını tespit edemezsek, sağlıklı ve kalıcı çözümler için gereken cesur adımları atamayız. Söz ettiğimiz projeler, bugün karşı karşıya olduğumuz ve acil çözüm bekleyen gerçek sorunlardan birkaçına işaret etmektedir. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için yönetimsel bir paradigma değişikliğine ve yeni bir başlangıca ihtiyaç olduğu açıktır. Biz umudumuzu hala canlı tutuyoruz. Rektörlük seçimlerinin üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim