** Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerinde Avrupa’da havası en kirli ikinci olan Batman’ın hava verileriyle ilgili Valilik açıklamada bulundu.

“VERİLER 2012’YE AİT”
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önceki gün Batman’ın hava kalitesiyle ilgili verilerinin ardından Batman Valiliği açıklamada bulundu. DSÖ veri tabanındaki verilerin 2012 yılına ait olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “İlimizin hava kalitesi ile ilgili Avrupa’da havası en kirli ikinci şehir olarak haberler yapılmıştır. Konu ile ilgili yapılan incelemede  Avrupa Çevre Ajansı’na raporlanan en son hava kalitesi verisi 2012 yılına ait olduğu için veri tabanında Türkiye’de yer alan illerin 2012 yılı PM10 yıllık ortalamaları yer almaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanmış 2013/37 sayılı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi’nde Ülkemiz genelinde kirletici parametrelere ait uyulması gereken sınır değerler 2016 yılı için Kükürtdioksit SO
: 200 (µg/m³) ve partikül madde (PM10):80 (µg/m³)’tür. İlimizde ölçülen değerler ise 2016 yılı için kükürtdioksit SO : 4 (µg/m³) ve partikül madde (PM10):68 (µg/m³)’tür. Ortalama değerler Ulusal Sınır Değerlerin altında kalmaktadır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim