** Kızı Asiwa’nın ismindeki ‘w’ harfini kullanamadığı için bir süre önce kaldığı binada dövizli protestoda bulunan Kürt yazar Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, bu kez yasaklı harflerin kaldırılması için internet ortamında topladığı 3 bin imzayı Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdi…

 

“KÜRT HARFLERİ TANINMALI”

Batman Belediyesi çalışanlarından Dicle Anter, yasaklı harflerle ilgili mücadelesini sürdürüyor. Kızına Asiwa adı veren ancak ‘w’ harfi nedeniyle Nüfus Müdürlüğü’nde kullanılamayan harflerle ilgili gündeme gelen Anter, bu kez internet ortamında 3 bin imza topladı. Change.org’ta 6 ay önce imza kampanyası başlattığını belirten Dicle Anter: “Demokratikleşme paketiyle yasaklı harfler kullanılacaktı. Ancak uygulamada henüz bir şey yok. Kızımın ismindeki ‘w’ harfini hala kimliğine yazdıramıyorum. Kürt harflerinin önündeki yasağın kaldırılması için aylar önce kampanya başlattım” dedi.

 

3 BİN İMZA TOPLADI
İnternet ortamında başlattığı kampanya ile 3 bin imza topladığını belirten Anter, şöyle devam etti: “Başlattığım kampanyaya Kanada’dan Avustralya’ya dek imzalar topladım. 6 Aylık sürede 3 bini aşkın imza topladım. Topladığım imzaları PTT vasıtasıyla Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdim. Birçok Kürt aile, yasaklı harfler nedeniyle çocuklarına isim veremiyor. Harfler üzerindeki yasaklar kalkana kadar mücadelemi sürdüreceğim.”

Editör: TE Bilişim