**Kızılay Batman Şubesi’nin 5600 Suriyeli sığınmacıya ulaştırmayı planladığı gıda ve erzak yardımını duyan yüzlerce Suriyeli, yardım alabilmek için sabah saatlerinde binanın dört bir yanını sardı. Sokak trafiğe kapandı. Kızılay Şubesi, yardım dağıtmakta zorlanınca güvenlikten yardım istedi.
SURİYELİLER YARDIMA KOŞTU
Kızılay Batman Şubesi’nin toplam 5600 kişiye ulaştırmayı planladığı 30 kiloluk erzak, hijyen paketi, çocuk seti, mutfak malzemesi ile battaniye yardımını duyan Suriyeli sığınmacılar, Kültür mahallesindeki şube binasına akın edince izdiham meydana geldi. Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, 5600 kişiden 4000 kişiye yardım ulaştırdıklarını belirtti. Yardımı duyanların erken saatlerde binaya akın ettiklerini belirten Tezdiğ; “Yardımları polis gözetiminde dağıtabiliyoruz. İzdiham olunca güvenlikten yardım istedik” dedi.



SOKAK TRAİĞE KAPANDI
Kızılay’ın Ramazan ayındaki yardımı için Suriyeli sığınmacılar, gün boyu Kızılay şube binası önünde nöbet tuttu. Sokağın kapandığı Kızılay Şube binası önünde gün boyu izdiham yaşandı. Günde 300 kişiye yardım ulaştırmayı planladıklarını kaydeden Şube Başkanı Tezdiğ, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kimlik fotokopileri ile cep telefon numaralarını aldığımız sığınmacılar arasında yaşlıların izdihamdan etkilenmemesi için iftar sonrası evlere yardım ulaştırıyoruz. Bir anda yüzlerce sığınmacının akınına uğradık. Güvenlik gelmeyene kadar yardım dağıtamıyoruz.” Öte yandan Suriyeli bazı sığınmacılar, sıcak havaya aldırış etmeden yardım alabilmek için sokağı trafiğe kapattı.

Editör: TE Bilişim