** CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve PM üyesi Ahmet Caner Yenidünya, Batman’da il yöneticileri ve STK temsilcileriyle görüşmelerde bulunacak. Basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP’liler, bölgede yaşanan sorunları yerinde tespit edeceklerini belirtti.

CHP HEYETİ BATMAN’DA
Bölgede yaşanan çatışmalı süreci incelemek için Batman’a gelen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve PM üyesi Ahmet Caner Yenidünya, bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. CHP’li heyet, Batman’da il yöneticilerinin yanı sıra birçok kesimden STK temsilcileriyle görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. Toplantıda konuşan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer: “İl teşkilatı, merkez ilçe, kadın ve gençlik kollarımızla bundan sonra Batman’ın ve Batmanlıların yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bundan sonra partimizin görevlendirmesiyle Batman’ın sorunlarıyla, halkın dertleriyle, tarımıyla, hayvancılığıyla, sanayisiyle, sendikasıyla ve basının sıkıntısıyla yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.


“ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”
Tümer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Güvenlikçi politikalarla adına ne derseniz deyin Kürt sorunu veya Doğu sorunu diyelim, insan hakları diyelim ama gerçekten temel hak ve hürriyetlerimizin kısıtlanması ve gittikçe otoriteleşen bir yönetim anlayışı içerisinde yaşadığımız malumdur. Birçok ekonomik problemin yanında eğitimde de yaşadığımız problemlerle birlikte, dış politikada yaşadığımız sıkıntıların yanında çevremizde gördüğümüz baskıyla fikirlerimizi ifade edememe, protesto edememe ile birlikte yaşam hakkımızın elimizden alındığı günler geçiriyoruz. Hiç kimsenin evden çıkarken akşam eve döneceğinin garantisi yok. Devletin güvenlik politikalarıyla zarar gören sivil yurttaşlarımızın her gün arttığı günlerde CHP’nin artık silahların susması konusunda Mecliste konuşarak ve tartışarak tüm siyasi partilerin ortak uzlaşmasıyla bu işin çözülebileceğini dile getiriyor. Artık Batman’a sık geleceğim, Batman ikinci ilimizdir.” CHP PM üyesi Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya ise “Milletvekilimizle birlikte Batman’ın fahri temsilcileri olarak görevlendirdik. Batman ile ilgili yaptığımız araştırmalarda bu kentte CHP örgütü, cansiperhane bir şekilde faaliyet gösteriyor. Bu çaba karşılıksız kalmayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim