** Yaklaşık 33 Milyon TL’ye mal olacak Batman’ın yeni Adliye binası tamamlama aşamasına geldi. 3 Blok ve 4 kattan oluşan yeni adliye binasında 6 araçlık otopark alanı yapılması şaşkınlık yarattı.

** Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten: “Binanın geçici kabulü bu ay sonunda yapılacak. Sadece 6 araçlık park yerinin olması kabul edilir bir durum değil. Bu sorunu çözmek için girişimlerimiz var” dedi.

3 BLOKLU ADLİYEYE 6 ARAÇLIK PARK
Batman’ın Gültepe mahallesinde yapımı bitme aşamasına gelen yeni Adliye binasına 6 araçlık otopark yeri ayrılması ‘şok’ yarattı. 3 Blok ve 4 kattan oluşan Adliye binasının geçici kabulünün ay sonunda yapılacağını belirten Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten: “Bina oldukça donanımlı. Ancak otopark bölümünün 6 araçlı olarak planlanması kabul edilir bir durum değil. Firmayı uyarmamıza rağmen proje değişikliği kabul edilmedi. Bu sorunu çözmek için Bakanlık nezdinde de girişimlerde bulunduk. Keşke otopark binanın alt bölümüne yapılmış olsaydı” dedi.



TAŞINMA ADLİ TATİLDE
Yeni Adliye binasındaki malzemelerin büyük bölümünün Erzurum Açık Cezaevi’nden karşılandığını da belirten Başsavcı Tüten, şöyle devam etti: “Binanın tefrişatı Erzurum yarı açık cezaevinden karşılanıyor. Mevcut binadaki malzemelerden de faydalanacağız. Bir aksilik olmazsa Adli tatil döneminde yeni adliye binasına taşınmayı planlıyoruz.” Öte yandan Beşiri’de yapımı yarıda kalan açık cezaevi inşaatının yeniden ihaleye verileceğine de dikkat çeken Başsavcı Tüten, Mart ayında ihale sürecinin başlayacağını sözlerine ekledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim