**Olaylarda hasar gören Turgut Özal Bulvarı’ndaki bazı esnaflar, hasarlarının karşılanmasını istiyor. Son yılların en büyük hasarıyla karşılaştıklarını belirten esnaflar; “Sadece vitrin camı değil, işyerlerimizdeki eşyalarda talan edildi. Hasarımızın karşılanmasını istiyoruz” dediler.

BÜYÜK ZARAR BANKALARDA
Olayların ağır bilançosuyla karşılaşan Batman’daki bazı esnaflar, hasarlarının karşılanmasını istiyor. Valiliğin tespit ettiği 40 işyeri dışındaki bazı işyeri sahipleri de hasar tespit çalışmalarının yapılması için ilgili mercilere başvurmaya hazırlanıyor. Turgut Özal Bulvarındaki banka şube binaları büyük hasar gördü. PTT, Telekom, Ziraat Bankası, Bank Asya ve Türkiye Finans gibi bazı Banka şube binaları hasar görürken, 20’ye yakın ATM cihazı ise kullanılmaz hale geldi. Bankaların bir bölümü bir hafta süreyle kepenk indirdi. Müşterilerine SMS gönderen banka şubeleri; “Önümüzdeki hafta hizmet verebileceğiz” diye uyarıda bulundular.

“CAMLAR HEDEF ALINDI”
Eylemler sırasında Turgut Özal Bulvarı güzergahındaki esnafların camlarının hedef alınmasına anlam veremediğini belirten Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, şöyle konuştu; “Meşru eyleme evet diyoruz. Fakat esnafın camlarının kırılmasına da karşıyız. Öz sermayesiyle ayakta durmaya çalışan esnafların işyerlerine yönelik taşlı eylemleri ve yağmayı doğru bulmuyoruz. Her eylemde provokatörler maalesef iş başında. Esnafın işyerlerini hedef seçip büyük tahribatlara neden oluyorlar. Talan ve yağmacılığın olmaması için herkesi sağduyuya davet ediyoruz.”



“ESNAFIN ZARARI KARŞILANMALI”
Turgut Özal Bulvarı güzergahındaki esnafın büyük hasar gördüğüne dikkat çeken Oda Başkanı Kara, şöyle devam etti; “Sigortalı olmayan işyerleri de var. Hasar tespit çalışmalarında şehrin tümünde hasar tespiti yapılmalı. Sıkıntılı günler geçiren esnafın zararı mutlaka karşılanmalı. Valiliğin ilk etapta tespit ettiği 40 civarındaki işyerinden çok daha fazla işyeri hasara uğramıştır. Oluşturulacak hasar tespit komisyonunda Oda temsilcileri de yer almalıdır. Hasar tespit çalışmaları sonrası esnafın zararı zaman geçirilmeden karşılanmalı.”


HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR
Sokağa çıkma yasağının ardından hasar tespit çalışmalarının hızlandırıldığı Batman’da, Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan bir ekip çalışmaları hızlandırdı. İşyeri sahiplerinin bağlı oldukları polis merkezi şubelerine başvuruları halinde hasar tespitlerinin yapılacağı bildirildi. Hasar gören işyerleri hakkında polis merkezi yetkililerinin tutacağı tutanakla hasarın kayıt altına alınabileceği belirtilirken, kent merkezinde çok sayıda esnafın hasar tespiti için polis merkezlerine başvurduğu gelen haberler arasında.

Editör: TE Bilişim