Yoğun tepkilere rağmen meclise gelen bir yasa...
Meclis içerisinde ki şiddet ortamında bir güvenlik arayışı!
Belki de tarihte görülmemiş bir kenetlenme; CHP, HDP ve MHP birlikteliği.
Peki ya son durum;
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda muhalefet vekillerinin protestolarına rağmen ilk 10 maddesi kabul edilen İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine ara verildi.
Bu ara acaba; 'Bir uzlaşı arayışı mı var?' sorusunu gündeme getirdi.
AKP cephesinden gelen açıklamalar ile HDP, MHP ve CHP cephesinden gelen açıklamalar birbirinden tamamen farklı açıklamalar!
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Yaptığımız anlaşma, 10. maddeyi bitirip öğlene kadar muhalefetin konuyla ilgili önergelerini vermeleri ve bizim de bunu bakanlık yetkililerine iletip teknik bir inceleme yaptıktan sonra tüm partilerden birer milletvekilinin oluşturacağı komisyonda bunların istişare edilmesiydi.''
Elitaş'ın bu açıklamalarına karşı HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan herhangi bir çağrıdan haberdar olmadığını söyledi ve "Elitaş'ın söylediği hiçbir şey doğru değil zaten" dedi.
CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinden gelen açıklamalarda Buldan'ın açıklamaları doğrultusunda.
Muhalefet partilerinden gelen açıklamalar 'direnme' yönünde...
Genel olarak son durum; ara nedeniyle bir uzlaş noktası.
Pakete genel bakış;
Sistem partisi olan AKP'nin İç Güvenlik Paketi'nden vazgeçmeyeceği ortada fakat böylesinde bir paketin beraberinde getireceği durumlar düşünülmemiş gibi duruyor. Halkın bir kısmının bu paket konusunda kısmen bir bilgiye dahi sahip olmadığı aşikar ve öyle ki bu paket çözüm sürecinin tıkandığına da bir işaret niteliğindedir.
Çözüm süreci iyileştirici durumları barındırması gerektirirken bu paket süreci dayatma noktasına getirdiği gibi çıkmaz bir yola sokuyor.
Ve Türkiye...
İleri demokratik uygulamalardan günden güze uzaklaşan bir ülke yapısında. Suriye ve Mısır gibi kapalı otoriter rejimlere yakınlaşması söz konusu.
HDP, MHP ve CHP'nin bir arada oluşu belki de tarihte bir ilktir fakat bu ilk olan durumun bir tarafa çekilecek noktası yoktur. Bu üç parti daha da kenetlenip demokrasi adına unutulmayacak bir duruş sergilemelidir.
Öyle ki bu yasa AKP'ye ciddi zararlar verecek gibi görünüyor.
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...