Geçen hafta BDP Batman Belediye Başkanlığı aday adaylarını tanıtan yazıyı yazdığımızda iktidar partisi olan AKP’nin aday adaylarından söz etmiş ve sayının azlığından yakınmıştık. Bu belirlemeyi de bir elin parmakları kadar bile yoklar diyerek vurgulamıştık. Orana nispet yaparcasına AKP il başkanlığından hafta sonu bir liste gönderildi.
Listede il ve ilçelerde Belediye Başkan aday adaylığı için başvurucuların adları yazılıydı. Bu durum iktidar partisi için sevindirici bir durum olsa da geçen seçimlerle karşılaştırıldığında daha temkinli bir başvurudan söz edilebilir.
Özellikle Hasankeyf ve Sason’daki aday adayı başvurusu oldukça ilginç bir tablo sergiliyor. Bu kadar başvurunun olması aslında düşündürücü. Çünkü her iki ilçedeki AKP Belediye Başkanlarının başarılı işler yaptığını belirtmek gerekiyor. Özellikle Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan’ın ilçenin çehresini değiştirdiğini elini vicdanına koyan herkesin kabul etmesi gerekiyor. Bu nedenle işin açıkçası ben Sason da tek başvuru yapılacağını bekliyordum. Tıpkı Beşiri de olduğu gibi ama olmamış. Gercüş te de AKP de tek bir aday adayı görünüyor. Eski Başkanlardan Bedrettin Ekmen’in avukat oğlu Dilzan Ekmen.
Listelerdeki aday adaylarına baktığımızda aslında işin fotografı ortaya çıkıyor. AKP  bu yapısı ile Batman kent merkezinde Belediye Başkanlığını kazanmakta zorlanır gibi görünüyor. ilçelerde ise durum farklı. Çünkü sonucu adayların özelliklerinden dolayı oylardaki bölünmeler gösterecek. İktidarın bu konuda çaba içerisinde bulunduğunu biliyoruz. Bu çabaların nasıl sonuçlanacağını da zaman içerisinde göreceğiz. Net görünen durum Sason’da iktidarın aday değiştirmesi durumunda işinin kolay olmayacağı.
Bu belirlemelerden sonra sizlere AKP’nin Belediye Başkan Aday adaylarını gönderdikleri listeden aktaralım.
BATMAN MERKEZ;
 MUSTAFA DEMİR ,YUSUF   TANRİSEVEN, AYHAN   İSENx HİKMET  BAHŞİ,PERİNAZ  YAMAN, ENVER   ERDEM 
BEŞİRİ
SAİT KARABULUT
İKİKÖPRÜ;
ALİ KIYANÇ
GERCÜŞ;   
 ŞEHMUS DİLZAN   EKMEN  
 KAYAPINAR BELDESİ;
 ABDULMUTTALİP BADEMCİ, FETHULLAH HAZBİ  HAMİDİ, ABDULBAKİ GÜMÜŞ    
HASANKEYF ;
 ALAATTİN        ERTEKİN,MEHMET  YILMAZ ,AHMET   AKDENİZ  İZZETTİN        CİHAN  ,ABDÜLVAHAP      KUSEN ,HASAN FEHMİ     BEKİROĞLU     
 KOZLUK
SAVAŞ   AYHAN ,MEHMET ŞAFİ     AKYOL ,SERVET  BARLIK ,MEHMET VEYSİ    IŞIK   
BEKİRHAN
SERVET  KARABULUT   
SASON;
 İLHAN   GÜNGÖRDÜ ,HARUN   BAZ ,EYYUP   ÖZCAN ,ABDULLAH        DEMİR, MEHMET SALİH    AVCİ , TURGUT  TEKİN,MUZAFFER        ARSLAN,YAVUZ   UÇAR ,NEVZAT  ÇELİK   
YÜCEBAĞ ; ABDULLAH BİL