**Seçime 15 gün kala kent merkezinin yanı sıra ilçe, belde, köy ve mezralara çıkarma yapan HDP adayları, boş durmuyor. Beşiri ilçesinin Alika bölgesini gezen HDP’li adaylar, moral buluyor. 

VEKİL VE ÖZTÜRK ADAYLARLA
Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili adaylarının ayrı ayrı sürdürdükleri seçim kampanyasına HDP’li Belediye Eş Başkanları da eşlik ediyor. Önceki gün Beşiri ilçesinin Alika bölgesine Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da eşlik ettiği seçim kampanyasına Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk de yer aldı. 3. Sıra adayı avukat Ayşe Acar Başaran’la birlikte köy ve mezraları dolaşan Milletvekili Akat Ata ile Eş Başkan Öztürk’e, seçmenler moral verdi. Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde oyunu fazlalaştıracağı ilçelerden birinin Beşiri olacağına dikkat çekti. Köydeki kadın seçmenlerin de bağrına bastığı aday Ayşe Acar Başaran; “Kırsaldaki gezilerle büyük bir moral buluyoruz. Fırsat buldukça Batman kent merkezi kadar kırsal alanda seçmenlerle bir araya geliyoruz” dedi.



MAHALLELERDE YENİ LOKALLER
HDP’nin Batman’daki mahallelere de seçim lokaline yenileri ekleniyor. Petrolkent ve Bağlar mahallesindeki lokal açılışına HDP ve DBP’li yöneticilerle birlikte katılan 2. Sıra adayı Saadet Becerikli, mitinge dönüşen lokal açılışlarında kalabalık kitleye teşekkür etti. Mizgin Kültür ve Sanat Derneği çalışanlarının seslendirdiği Kürtçe ezgiler eşliğinde halay çeken partililer; “7 Haziran seçimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Lokal açılışlarında Milletvekili adaylarımızı aramızda görmek bizleri mutlu ediyor” dediler.

Editör: TE Bilişim