HER KAPIYI ÇALIYORLAR

Batman’ın dört bir yanında seçim çalışmalarına aralıksız devam eden HDP Batman Milletvekili adayları ve parti yöneticileri, her kesimin kapısını çalıyor. Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ilçe, belde, köy ve mezralarda önceki gün de çalışmalarını sürdürdü. HDP Milletvekili adayı Saadet Becerikli ise seçim çalışmaları kapsamında Galericiler Sitesi ve kent merkezindeki alışveriş merkezlerini gezerek halk ve esnaflarla bir araya geldi. Becerikli'ye, HDP PM üyesi Osman Ergin ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel ve HDP ile DBP'li yöneticiler eşlik etti. Galericiler Sitesindeki ziyarete Galericiler Sitesi Başkanı Mehmet Barış ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Otogaleri dükkanlarını gezen Becerikli ve beraberindekiler, esnaflardan destek istedi. Arap asıllı olan bir oto galerici yurttaş, seçimlerde HDP'yi desteleyeceğini ve bunun sebebinin ise HDP'nin Mardin'den ve Siirt'ten Arap adaylar göstermesi olduğunu söyledi. Becerikli ve beraberindekiler daha sonra Batman Park AVM’deki işyerlerini ziyaret etti.

 

“TARİHİN SULARA GÖMÜLMESİNE
İZİN VERMEYECEĞİZ”

HDP'nin Milletvekili adayı Hasan Yağız da seçim çalışmalarını Hasankeyf ilçesinde sürdürdü. Yağız'a Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP'li yöneticiler eşlik etti. Esnafları gezen Yağız ve beraberindekiler, esnaflar ile tek tek görüşerek, HDP'ye destek istedi. AKP hükümetinin ısrarı sonucu sular altında kalmakla yüz yüze olan Hasankeyf'in esnaf ve halkını dinleyen Yağız ve partililer, bu kıyıma müsade etmeyeceklerini ifade etti. AKP politikaları sonucu yok olacak olan ve tarihi 12 bin yıllık olan Hasankeyf için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

 

ATALAN VE BAŞARAN KOZLUK’TAYDI

HDP'nin diğer milletvekili adayları Ali Atalan ve Ayşe Acar Başaran da seçim çalışmalarına Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesinde devam etti. Adaylara HDP ve DBP'li yöneticiler eşlik etti. Adayları ilçe girişinde yüzlerce yurttaş coşkulu bir şekilde karşıladı. Adaylar ve beraberindekiler, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti. Esnafları gezen milletvekili adayları Atalan ve Acar, esnaflar tarafından yoğun ilgi ve alaka ile karşılandı. Adaylar, esnaflardan seçim çalışmalarına aktif bir şekilde katılmalarını isteyerek, destek istedi. Esnaflardan destek sözü alan adaylar, mitinge dönüşen ziyarette ayak üstü açıklamada bulundu. İlçe sakinlerine seslenen HDP Milletvekili adayı Başaran, Kürt halkının yüreğinde bu şekilde coşku ve heyecan olduğu sürece Kürt halkının başarmamasının imkansız olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim