**Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı bölge paketini yurttaşlar, olumlu karşıladı. Besiciler; “Ekonomik pakette hayvancılığın da teşvik edilmeli” diyorlar.  

“PAKET CAZİP GELDİ”
Başbakan Binali Yıldırım’ın, 23 İl’i kapsayan bölgenin kalkınmasına yönelik  açıkladığı ‘ekonomi kalkınma’ paketine Batmanlı bazı yurttaşlar sıcak baktı. Paketin cazip geldiğini belirten İsmet Kaptan; “Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı ekonomi paketi iyi bulduk. Bölgede yaptırımların yapılması ve artırılması herkesin arzusudur. Ekonomi paketi olumlu buluyorum. Teşvik paketleri de olumlu. İnşallah bu paket bölgemize iyi gelir. Kalkınma paketi çok cazip geldi, bölgemizde iyi şeyler olur inşallah. İş adamları ve yatırım yapmak isteyenler için bu paket büyük bir avantajdır. Umarım güzel gelişmelere öncülük eder” dedi.
“PAKETLER KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI”
Daha önce de açıklanan ekonomi ağırlıklı paketlerin kağıt üzerinde kaldığını belirten Nezir Şahin şöyle konuştu; ”Başbakan Yıldırım’ın ekonomi paketi umarız hayata geçer. Benzer paketler önceki dönemlerde de açıklanmıştı. Her zaman bu tür paketler açıklanıyor ama bir türlü hayata geçmiyor. Umarız bu projeler hayata geçer.”

“PAKETTE HAYANCILIK DA OLSUN”
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomi paketinde hayvancılığın da yer almasını beklediklerini ifade eden Katip Erdemli, “Paket daha geniş tutulmalıydığ. Bu ekonomi paketi hayvancılığı kapsıyor mu kapsamıyor mu bilemiyoruz. Her şeyin başı barıştır. Bu arzumuzun gerçekleşmesini istiyoruz. Huzur olursa ekonomi de her şeyde düzelmiş olacak. Yeter ki bölgede barış rüzgarları essin” dedi.

“EKONOMİ PAKETİ HIZLA GELİŞMELİ”
Ekonomi paketinin hayırlı olması dileğinde bulunan Mustafa Altun ise şöyle konuştu; “Öncelikle açıklanan ekonomi paketi bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daha önden açıklanan paketlerin dışında farklı bir ekonomi paketi kamuoyuna duyuruldu. Umarız söylendiği derecede hızlı gelişir, olumlu sonuçlar alınır. Yatırımcıya arazi ve fabrika yapımında desteğin verilmesi önemlidir. Her İl’e yapılacak fabrikalar bölgemizde işsizliğin azalmasını sağlayacak. Ayrıca turizmciler olarak organize sanayi bölgesinin gelişmesini de istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)


Editör: TE Bilişim