**Batman Petrolspor Teknik Direktörü Adnan Şentürk’le, TPAO tesislerinde görüştük. Geçen yıl takımı ilkyarının sonlarında devralan Şentürk, 
‘şovenist’ açıklamalardan uzak bir teknik adam. ‘Batman’a hizmet için geldim’ diyen Şentürk, petrolkentine özlenen şampiyonluğu tattırmaya kararlı…

** Uzun yıllar Ankaragücü ve Şekerspor’u çalıştıran tecrübeli teknik adam Şentürk, ilk kez 3. Ligde takım çalıştırıyor. Batman’ın potansiyel olarak 1. Ligi hak eden bir kent olduğunu belirten Şentürk; “Geçen sezondan yarım kalan bir hesabımız var. Her maça 2.3 puan olarak bakıyoruz. Şu anda hedefimizin gerisindeyiz ama toparlanacağız” diyor…


AZ LAF, ÇOK İŞ…
Ankaragücü, Elazığ, Şeker ve Türk Telekomspor’un ardından Batman Petrolspor’u çalıştıran tecrübeli teknik adam Adnan Şentürk, Editörümüz Barış Arslan’a özel açıklamalarda bulundu. Petrolspor’daki imkanların birçok 1. Lig ekibinde olmadığını belirten Şentürk; “Batman her yönüyle üst ligleri hak eden bir kent. Batman’ı ve Batmanlıları artık tanıyoruz. Havası gibi insanları da sıcak. Petrolspor, örnek bir kulüp. Tesisleri, altyapısı ve diğer imkanlarıyla çok iyi yerde. Burada başarısızlık için hiçbir neden yok. Geçen yıl ilk yarının bitimine doğru görevi devraldık. Play-Off’a kadar yükseldik. Ancak kötü bir futbolla ilk maçta elendik. Takımın futbolu karşısında ben de hayal kırıklığı yaşadım. Ancak geçen sezondan yarım kalan işimizi bu sezon tamamlayacağız inşallah” diyor.

LİGE KÖTÜ BAŞLADIK AMA…”

Bu sezon lige istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade eden Teknik Patron Şentürk, şöyle devam ediyor; “Mazeret üretme gibi bir düşüncem yok. Ancak transferlerimizin kadromuza geç dahil olması uyum sorununa neden oldu. Transferde yöneticilerimiz ellerinden geleni yaptı ve istediğimiz transferleri gerçekleştirdiler. Puan sıralamasına baktığımızda hedefimizin gerisindeyiz. 3 Puan eksiğimiz var. Bazen hiç hesapta olmayan durumlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin Afyon Elibol deplasmanında tam anlamıyla hakem faciasıyla karşılaştık. Bu mağlubiyeti hazmetmek kolay değil. Uyduruk kırmızı kart ve penaltıyla puandan olduk. Lütfen kimse bunları mazerat olarak algılamasın ama bunlar futbolda kabul edilebilir şeyler değil.”



HER MAÇ ORTALAMA 2.3 PUAN”

Her maça ortalama 2.3 puan olarak bakıyoruz’ diyen Şentürk, şöyle devam ediyor; “Çalışma arkadaşlarımla birlikte bu takımı bir üst lige çıkartmak istiyoruz. Çok iyi çalışan ve disiplinin her şeyden önce geldiği bir ekibiz. Biz futbolcu isimlerine değil, performansına bakıyoruz. Bir hocada adalet duygusu çok önemlidir. Biz adaleti eşit dağıtıyoruz. Kadroya giren futbolcuyu performansı belirler. Galibiyet sonraları kadroya giren ile girmeyen futbolcuların bir arada sevincini herkes görüyor. Takımda birlik ve beraberlik üst seviyede. Sezon sonunda Batman Petrolspor’u hak ettiği yere getireceğiz.”


TARAFTAR BİZİ ATEŞLİYOR”

Batmanlı futbolseverlerin takımı ateşlediğini de sözlerine ekleyen Teknik Direktör Şentürk, sözlerini şöyle tamamlıyor; “Batman, üst ligleri hak eden bir şehir. Taraftarımızın maçlara olan ilgisi ve coşkusu takımı ateşliyor. Taraftarın önünde oynarken daha yüksek bir motivasyonla oynuyoruz. Futbolcularımız da taraftarın beklentisinin farkında. Taraftarımızından tek isteğimiz var; sahaya atılan cisimlerle bizi kendilerinden mahrum etmemeleri. Sonuçta rakiplerimiz bizi yaralamak istiyor. Nitekim bunu Çorum maçında gördük. Taraftara ihtiyacımız var. Onların desteği olmadan iç sahada oynamak bize zevk vermez.”

***

BAYRAM İZNİ YOK

Batman Petrolspor’da Teknik Patron Şentürk, futbolculara bayram izni vermedi. Ünye maçının ardından zorlu Bursa Nilüfer maçına hazırlanan Kırmızı-beyazlılar, Cuma günü Bursa’ya gideceğinden bayramda tesislerinde ara vermeden çalışacak.

***

RAKİPLER İKİ KEZ İZLENİYOR
Tecrübeli teknik adam, rakiplerini iki kez izletiyor. Rakipleri hakkında bilgileri eski çalışma arkadaşlarından alan Teknik Patron Şentürk; “Kulüpten kimseyi görevlendirmiyorum. Daha önce birlikte çalıştığım arkadaşlarıma rakipleri iki kez izletiyorum. Aldığım raporlarla rakibi iyi analiz edip sahaya çıkıyoruz” dedi.