Bu ülkeye olan vefa borcumuzu ödemek adına askerlik yaptık, vergi ödüyoruz ve Allah’ın bahşettiği önsezi yeteneğimizi de elimizden geldiğince hasrediyoruz.

Bunu yapmak zorundayız çünkü kimilerince Medya ikiye ayrılmış durumda; Havuz medyası, yandaş medya, ya da vur abalıya misali, muhalifler.

Ne hükümet düşmanlığını kabul ederiz, ne de yandaşlığını.

Hak ne ise o’nu söylemeye devam edeceğiz, inşallah.

Hem hükümete yakın ve hem de hükümete muhalif ama radikal tarzdaki kanalların sabit bakış açılı, iktidara eklemlenmiş/iktidarı aforoz etmiş sabit fikirlileri de hazzetmiyorum.

Hükümete yakın aydınlardan takdir ve gıpta ile baktığım olduğu gibi tarafsızlık ilkesinde olupta hakka hak diyenlere de aynı şekilde saygı duyduğum yazarlar da var.

Ama bazıları işi öylesine bir noktaya getirdiler ki ama bilerek, ama bilmeyerek Ak Partiye de müthiş zarar vermekteler. Hatta kendilerinden hâsıl olan hak bir şey bile artık şüpheyle karşılanır durumda.

Neyse, biz yine aynı gemide olduğumuz cihetinden iyilik adına konuşalım.

Rusların düşen uçağı ile ilgili çok şey yazıldı, çizildi.

Acılı yemek yendiğinde nasıl ki sonrasında bir durum yaşanıyorsa bu meselede de korkarım ki ileride bir dönüş yaşanacaktır.

Bu konularla ilgili olarak geçen ay Batman Çağdaş Gazetesinde çıkan iki yazım.

4 Ekim 2015: Putin ve Rus ayıları Suriye’de…….Türkiye, Esat gibi kalleş ve zayıf bir komşudan sonra Rusya gibi dünyanın ikinci süper gücüyle komşu olma durumunda

Asıl büyük mesele Türkiye’nin sınırlarının ötesinde

Bugün Suriye kara parçasının üzerinde hem ABD F16’ları, hem Rus MİG 31’leri ve hem de Fransız Mirage’ları uçuyor

 

16 Ekim2015: Amerikalılar bile dünyanın ikinci süper gücü karşısında ikircikli davranıyor. Temkinli olmak zorunda olduğunu biliyor. Ama öte yandan da Türkiye’yi kışkırtıyor. Diyor ki; size bir saldırı olursa NATO sizi koruyacak

Amma da martaval. Demiyorlar ki savaşın da bizim silah baronlarımız para kazansın

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir risk ile karşı karşıya

Evet, dostlar. Maalesef benim gibi taşrada/yerelde yazılar yazan birisi bile bu durumu önceden görebilmişse nasıl oluyor da işleri güçleri profesyonel kritik yapmak olan bir takım isimler/sıfatlar görememiş olsun.

Ruslar bir uçak için savaşa girer mi? Sanmıyorum

Ama ertesi gün onlarca tankeri bombalayıp, S-400 füzelerini bölgeye getirdiler ya, daha ne olsun?

Rusya’daki Türk İş adamlarını ötekileştiren tutumları ve nezarethaneye atmalar,

Rus turistlere Türkiye’ye gitmeyin çağrısı,

Beyaz et ve muhtelif gıdada boykot,

Domatesi bile mercek ile incelemek bir yana,

Doğalgaz ihtiyacımızın % 55’ini Ruslar sağlarkene

Bir de işin içine düşmanımın düşmanı, benim dostumdur kaidesi var ya, ah ulan ah…

Stinger füzesinin karşılığı durumundaki SA-7B füzelerini Türkiye’ye karşı kullanmak isteyen o kadar istekli var ki… ee bu füzeler de Rus yapımı değil mi?

Birkaç ay içinde Ordu envanteri içinde bulunan savaş uçakları ve saldırı helikopterlerinde kayıplar yaşanmaya başlarsa….

Bu arada NATO’nun sınır bölgemize kurduğu Patriot savunma sistemlerinin de aylar öncesinden sökülüp Türkiye’yi Scud tarzı füzelere karşı korumasız bırakmasını da Komplo Teorisyenlerine bırakıyorum.

İnşallah yazdıklarım bir Pazar gününün rehavetiyle kaleme alınmış şeyler olur da, tekrardan yazı yazmak zorunda kalmam, işte şu tarihte bunları, bunları yazmıştım diye.