** Hafriyat çalışmalarına başlanılan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi 12 kattan oluşacak. Yeni hastane 800 günde tamamlanacak.

BÖLGENİN MODERN HASTANESİ
2015 Yılında sağlık yatırımları arasında en gözde sağlık kuruluşu konumundaki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin hafriyat çalışmaları hızlandırıldı. Van ve Malatya havalimanlarının yapımını üstlenen Sert kaya firması, süresinden önce sağlık kuruluşunu tamamlamak için kolları sıvadı. Sertkaya firması sahibi Şehmus Kaya, Batman’a modern bir hastane binasını kazandırmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını söyledi.

ÇİFT KATLI OTOPARK
Bölge Devlet Hastanesi bitişiğindeki 22 dönümlük alana yapılacak 300 yatak kapasiteli hastanenin çift katlı otopark ile yeşil alana sahip olacağını belirten Kaya; “Hastanenin inşaatı doğalgaz çalışmaları nedeniyle gecikti. Doğalgazdaki bazı çalışmaları nedeniyle rötarlı başladığımız hastaneyi 800 günden önce tamamlamayı planlıyoruz. Van ve Malatya havalimanları yapımına imza atan firmamız, Batman’a modern bir hastane kazandırmak için özveriyle çalışacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim