** Batman’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki hastaların da başvurduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde günde ortalama bin hasta tedavi oluyor. Hizmet kalitesini her geçen gün artırdıklarını belirten Başhekim Dt. Masum Ekinci: “Hekimlerimizle en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Merkezimize atanacak 3 uzman ve 5 pratisyen hekimle birlikte daha da iyi noktaya ulaşacağız” diyor.

** Atamalarla birlikte merkezlerinde implat tedavisine de başlanacağını belirten Ekinci: “Batman’a ilk kez ataması yapılacak periodontoloji uzmanı ve ağız-çene cerrahıyla birlikte implat tedavileri uygulayacağız” dedi.

46 HEKİM, BİN HASTA...

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), diş tedavisinde hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyor. 46 Hekimle Batman’ın yanı sıra çevre il-ilçelere de hizmet veren Merkez’e Aralık sonunda yapılacak 3‘ü uzman 5’i de pratisyen hekimle birlikte hastalar daha da rahatlayacak. 11 Aydır Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevini yürüten Dt. Masum Ekinci, hastanedeki son düzenlemeleri Editörümüz Barış Arslan’a anlattı. Merkezlerinde günde bin hastanın tedavi olduğunu belirten Ekinci: “Merkezimizde 46 hekim var. Bunların 3’ü Kozluk’ta, Jandarma Komutanlığı’nda 1, cezaevinde 1, evde sağlık merkezi-nöbet hizmetlerinde de 3 hekimimiz görevli. Mevcut 32 hekimle günde bin hastaya hizmet veriyoruz” dedi.


ADSM’DE İMPLAT TEDAVİSİNE DOĞRU

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin girişimleriyle Sağlık Bakanlığının merkezlerine 8 doktor ataması açtığını kaydeden Dt. Ekinci, şöyle devam etti: “Merkezimize 3’ü uzman 5’ü de pratisyen hekim kadrosu açıldı. Batman’a ilk kez periodontoloji uzmanı kadrosu açıldı. Merkezimize ağız ve çene cerrahisi uzmanı kadrosu da verildi. Atamalar gerçekleştirdiği takdirde merkezimizde implat tedavisi yapabileceğiz. Yine yeni atama kapsamındaki endodonti hekimiyle de hizmet kalitesini yükselteceğiz. Bu atamalarda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz sayın Dr. Hakan Pamukçu’nun büyük çabası oldu. Kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz.”

YÖNETİCİ ODALARI POLİKLİNİK OLDU

Yeni yapılacak hekim atamaları öncesi yönetici ve memur odalarının olduğu bölümü polikliniğe de devirdiklerini ifade eden Ekinci, şöyle devam etti: “Daha önce bazı yönetici ve memur odaları olarak düzenlenen odaları polikliniğe çevirdi. Polikliniklerin altyapısı oluşturuldu. Son teknoloji ünitlerle engelli yurttaşlarımız sandalyelerinden inmeden tedavi olabilecek. Oluşturulan 6 poliklinikle hastalar ferah bir ortamda tedavi olabilecek. Aralık ayı ortalarında yapılması planlanan kadrolarda merkezimizde görev yapacak hekim arkadaşlarımız için hazırlığımızı şimdiden tamamlama aşamasına getirdik.”


GÜNDE 2 AMELİYAT
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir süre önce 20 yaş diş çekimlerine de başladı. Günde iki ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Başhekim Masum Ekinci: “Tam donanımlı ameliyathanemizde 20 yaş dişleriyle ilgili operasyonlar sorunsuz tamamlanıyor. Diş kökü veya çeneden kesme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yapılan tedavilerle Batmanlı hastaların artık Diyarbakır’a gitmesine gerek yok” dedi.

“SAAT 10.00’A KADAR SIRA MEVCUT”
Tedavi olmak isteyen yurttaşların sabah 04.00’te sıra almaya geldiğine de dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın çok erken saatlerde sıra almak için merkezimize geliyor. Ancak bu duruma gerek yok. Mevcut sıra alma kontenjanını iki katına çıkardık. Saat 10.00’a kadar vatandaşlarımız poliklinikler için sıra alabilirler. Ayrıca merkezimizde çocuk ve engelli yurttaşlarımız sıra sorunu yaşamadan tedavi olabiliyor.”

OTOPARK GENİŞLETİLDİ
Görme engellilere yönelik hizmetlerin de bulunduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, çevre düzenlemesiyle de dikkat çekiyor. Kentin doğalgazla buluşan ilk sağlık merkezi ünvanını da alan ADSM’de fuel-oil tanklarının kaldırılmasıyla mevcut otopark alanı da genişletildi. Ön ve arka otomatik kapı girişlerinin de devreye alındığı ADSM binası acil poliklinikleriyle de 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim