** Medicalpark Batman Hastanesi hissedarlarından Veysi Kubba’nın geçen hafta Batman Çağdaş’a yaptığı açıklamaların ardından hastanenin İstanbul’daki avukatlarından açıklama geldi. Avukatlar: “Hiçbir zaman Medicalpark Hastanesinin kapatılması veya taşınmasına yönelik bir girişim olmamıştır” dediler.

 

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

Medikalpark Batman Hastanesi’nin kapanacağı veya taşınacağı yönündeki iddialara hastanenin İstanbul’daki avukatlarından açıklama geldi. Medicalpark Batman Hastanesi hissedarlarından Veysi Kubba’nın, “Turkven Fon, hastaneyi İstanbul’a taşımak için Batman Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı” açıklamalarının ardından Esnaf odaları da basın açıklamasında bulunmuştu. Hastanenin İstanbul’daki avukatlarından şirket vekili Av. Özlem Ekren, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ekren’in açıklamasında: “04.01.2015 Tarihinde ‘Mahkemelik hastane’ başlıklı haberde kamuoyu nezdinde Medical Park Hastaneler Grubu, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ve şirket ortağı giriş sermayesi fonlarının danışmanlığını yapan Turkven hakkında olumsuz kanaat oluşmasına neden olabilecek asılsız değerlendirme ve görüşlere yer verilmiştir. Kamuoyuna önemle duyurmak isteriz ki ne Medical Park Grubu, ne Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı, ne de Medical Park şirket ortaklarının hiçbir zaman Medical Park Batman Hastanesinin kapatılması veya hastanenin taşınmasına yönelik bir düşünce ya da bu konuda herhangi bir girişimi olmamıştır. Hal böyle iken yayınladığınız haberlerde öne sürülen asılsız iddialar, uzun yıllardır Batman halkına büyük bir özveri ile hizmet sağlayan Medical Park grubunu derinden üzmüştür” denildi.

 

“HİZMETLERİNE DEVAM EDECEK”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan Medical Park Grubu, hastanelerinin günlük işleyişleri dışında kalan hizmetlerin tamamına yakınını İstanbul’da bulunan merkezinden yürütmektedir. Medical Park’ın hakim ortağı olduğu Sentek Sağlık Hizmetleri A.Ş. altında Batman hastanesi dışında Gaziantep ve İzmir hastaneleri de bulunmaktadır. Medical Park merkez tarafından bünyede bulunan hastaneler ile ilgili herhangi bir ayırım yapılmadan destek hizmetler sunulmakta olup, Medical Park Batman Hastanesi için de aynı şekilde birçok hizmet İstanbul’dan sağlanmaktadır. Dolaysıyla Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş merkezinin Batman’da bulunuyor olması nedeniyle Medical Park Batman Hastanesinin varolması gibi bir husus söz konusu değildir. Aynı şekilde Gaziantep ve İzmir hastanelerinin varoluşu da şirket merkezinin nerede olduğundan tamamen bağımsızdır. Dolaysıyla ticaret sicil nezdinde şirket merkezinin Batman’dan İstanbul’a ya da herhangi başka bir şehire taşınmasının şirket altında faaliyet gösteren Medical Park Batman Hastanesi’nin Medical Park Gaziantep Hastanesinin ya da Medical Park İzmir hastanesinin varlıklarını devam ettirmeleri konusunda bir etkisi bulunmadığını ve bu durumun hastanelerin varlığının hiçbir şekilde sona erdirilmesi anlamına gelmediğini önemle belirtmek isteriz. Özetle Batman’da verdiğimiz hizmetleri geliştirerek devam ettireceğimizi ve Medical Park Batman Hastanesinin kapatılması yönünde bir irademiz olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: TE Bilişim