**Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları büyük ameliyatlara imza atıyor. Başarılı ameliyatlarla göz dolduran genç doktorlar hastalara şifa dağıtıyor.

**25 yaşındaki kadın hastaya Laparaskopik Duodenal Derotasyon operasyonu yapan Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları Batman’da bir ilki başardı.

ENDER YAPILAN AMELİYAT

Batman Bölge Devlet Hastanesi, başarılı bir ameliyata daha imza attı. Rojavalı Nura Bıro, genç cerrahların ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahları Emre Gündoğdu, Beşir Şimşek, Salih Demirelli, Yılmaz Akyüz ve Süleyman Öden; “Rojova’dan gelen 25 yaşındaki Nura Bıro, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikâyetlerinden dolayı yeterince beslenemediği ve gelişme geriliği nedeniyle acil servisimize başvurdu. Tetkikler sonucu hastaya ‘Süperior Mezenterik Arter (Wilkie’s) Sendromu' tanısı konuldu. Dünyada şu ana kadar 500’ün altında vakadan biri” dediler.

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
Genç cerrahlar şöyle konuştular: “Ender görülen bir hastalık olması nedeniyle tanı koymakta güçlük yaşanmakta, bu durum hastaların tedavilerini de aksatıyor. Bu hastalıkta 12 parmak bağırsağını besleyen ana atar damar olan SMA ve Aort damarı arasında yeterli açı olmadığı için tıkandığı, bunun sonucunda midenin ve 12 parmak bağırsağının çok genişlemesi nedeniyle yiyecek ve içeceklerin bağırsaklara geçişinde problem olmaktadır. Ameliyat öncesi 2 hafta beslenme desteği ile tedaviye başladığımız hastamıza, Türkiye’de yapılan ilk ameliyatlardan biri olan Laparaskopik Duodenal Derotasyon operasyonu yapıldı.”

 

“HASTA İYİLEŞTİ”
Ameliyat sonrası 12 parmak bağırsağında daralmaya neden olan sebebin ortadan kaldırıldığına ve hastanın beslenme probleminin çözüldüğüne dikkat çeken Genel Cerrahlar; “Ameliyat sonrası 12 parmak bağırsağında daralmaya neden olan sebep ortadan kalktığı için hastanın beslenme problemi de çözülmüş oldu. Hastamız, ameliyatın 3’cü gününde bulantı-kusma olmadan yemek yemeye başladı.”

“BAŞARILI SONUÇLAR ALIYORUZ”

Hastanenin genç cerrahları ameliyatlarda başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek; “Birçok hastalıkta yapılabilecek büyük ameliyatları yapma bilgi ve becerisine sahibiz. Bireysel çalışmaktansa ekip olarak çalışmayı tercih ediyoruz. Vakaların ameliyat kararından ameliyat sonrası bakımına ve taburculuğuna kadar gecen süreci birlikte yürütüyoruz. Böylece hastaların ameliyat ve tedavilerinde daha başarılı sonuçlar alıyoruz” diye konuştular.

 

Editör: TE Bilişim