** Sason Devlet Hastanesi revize edilerek, baştan aşağı yenilendi. 30 Yatak kapasiteli hastanede yatak kapasitesi 45’e çıkarıldı.

 

 

HASTANEDE YENİ DÖNEM
Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Dilfuza Ağalıoğlu, İdari Mali İşler Müdürü İbrahim Kalkan ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Hava Aydın, hastanede yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular. Hastanenin yeniden revize edilerek, yatak kapasitesinin artırıldığını belirten Başhekim Ağalıoğlu: “Hizmet alımıyla birlikte toplam 110 personelle hizmet veriyoruz. Günde yaklaşık 400 hasta girişinin olduğu hastanemizde hasta memnuniyetini esas alarak bazı düzenlemelerde bulunduk. Öncelikle hastanenin fiziki durumunun göze daha hoş görünmesi için iç ve dış cephe komple boyandı. Yatak kapasitesini 30’dan 45’e çıkardık. Hasta odalarına klima ve televizyon taktırdık. Hasta odalarımızdaki tüm perde, mefruşatlar ve hasta yataklarının hepsi yenilendi. Röntgen cihazını yenilendik, yakın bir zamanda ilave edeceğimiz dijital tarayıcıyla röntgen sonucunu doktorlarımız poliklinikten de okuyabilecekler” dedi.

 

 

550 AĞAÇ VE FİDAN DİKİLDİ
Hastane çatısının onarımdan geçirilerek yenilendiğini de söyleyen Ağalıoğlu, şöyle devam etti: “Çok eski ve kullanılamaz durumda olan kalorifer kazanında ısınma ile ilgili problemler vardı, giderildi. Hastanenin atık giderleri bahçe içinde yapılmış olan foseptik çukurunda biriktiğinden kötü koku ve sineğe neden oluyordu, bunu belediyenin ana gider şebekesine bağlayarak çözdük. Hastane bahçesini çimlendirerek yaklaşık 550 adet ağaç ve fidan diktik. Ayrıca engelli hastaların kullanabileceği tuvaletler oluşturuldu ve acil servisinde giriş eğimi engelli hastaların kullanabileceği standarda getirildi. Mevcut güvenlik kamera sistemi yetersiz olduğundan kamera ve görüntü materyallerinin tamamı değiştirilip bunun 6’sı gece görüşlü olarak takıldı.”

Editör: TE Bilişim