**Sağlık turizmi toplantısına katılan Vali Azmi Çelik; “Şırnak Valiliğiyle görüşüp sınır kapısında bekleyen hastaların fazla bekletilmemesi konusunda destek istedik. Şırnak Valiliği bu konuya sıcak baktı. Sağlık turizminde Batman payını daha fazla alacağına inanıyorum” dedi.

VALİ ÇELİK, ŞIRNAK VALİSİYLE GÖRÜŞTÜ
Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan ve kentteki bazı kurum-kuruluşlarında da destek verdiği  ‘Sağlık Turizmi’ toplantısına Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, eski Sağlık Bakanı-TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesinden Sorumlu Başkan Danışmanı Bülent Akarcalı, TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesi Başkan Yardımcısı Enver Afanyalı, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Üniversite, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve özel hastanelerin temsilcileri katıldı. Eski Sağlık Bakanı-TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesinden Sorumlu Başkan Danışmanı Bülent Akarcalı; “Batman’da kurum ve kuruluşlar arasında iyi bir diyalog ortamı gördüm. Batman’ın sağlık turizminde daha da ilerlemesi için gerekli desteğimizi sürdüreceğiz. Batman yapılması gerekenleri yapmış. Bu zincirin daha da genişlemesi için gerekli yerlerle görüşeceğiz” dedi.



“SAĞLIKTA HİZMET KALİTEMİZ ARTTI”
Sınır kapısında hastaların bekletilmemesi konusunda Şırnak Valiliğiyle görüştüklerini belirten Vali Azmi Çelik şöyle konuştu; “2014 yılında Batman’da tedavi olan yabancı hasta sayısı 20 bin. Son yıllara baktığımızda bu sayı gittikçe arttığını verilerden görebiliyoruz. Irak bölgesinden daha fazla gelen hastaların sınır kapısında fazla beklememesi konusunda Şırnak Valiliğimizden destek istedik. Şırnak Valiliğimizde konuya sıcak baktı. Sorunların çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdiler. Batman son yollarda sağlık turizminde devrim yaptı. Batman’a gelenlerin memnun ayrılması konusunda hastanelerimizin de çabası var. Batman’ın sağlık turizm payından daha fazla payını alması konusunda eksiklerimiz varsa bunları giderme konusunda üzerimize düşeni yapacağız.” Toplantıda söz alan katılımcılar,  Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün üzerinde durduğu toplantı nedeniyle Vali Azmi Çelik’e teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim