“POZİTİF KATKI BEKLİYORUZ”

Yarın Ak Parti Batman il teşkilatının kongresine katılacak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun programı öncesi Petrolspor A.Ş. yönetimi talepte bulundu. TPAO’nun sponsorluğu konusunda Davutoğlu’na açık mektup yazdı. Kulübün mektubunda şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere futbol diğer spor dallarına göre dünyada en çok sevilen ve izlenen spor dalıdır. Takımların başarısı bir prestij, bir onur olarak algılanmakta ve toplumsal morali yükseltmektedir. Futbolun bu görünmez gücünü göz önünde bulundurarak; özellikle şehir takımlarının bir üst lige çıkabilmek için gösterdikleri çabaya destek verilmesi son derece önemlidir. Diğer taraftan bölgemizin siyasi yapısı sporun birleştirici gücünün önemini bir kez daha gündeme koymaktadır.

Şehrimizin güzide takımı Batman Petrolspor, yetiştirdiği sporcuları ve kazandığı başarıları ile sadece Batman ilinin değil bölgenin gurur kaynağı olmuştur. Bölgemizin tek şehir takımı olan Batman Petrolspor, ilerleyen dönemlerde yeterli desteği alamamış ve maalesef 2 yıl önce neredeyse kapanmanın eşiğine gelmiştir. Takım için ter dökmüş bir Batmanlı olarak bu durumu tersine çevirmek adına elimizi taşın altına koyarak takımı sahiplendik. Bu süre zarfında maddi ve manevi tüm imkanlarımızı takımın başarısı için seferber etmekten de geri durmadık. Geçmişteki başarıları ve bölge için taşıdığı anlamı nedeni ile takımı aynı ismi ile geleceğe taşımayı düstur edinen yönetimimiz, adında “Petrol”, logosunda da “At başı” simgesi ile yola devam etmiştir.

 

 

Mutlak başarı ve bölge menfaati amacı ile çıktığımız bu yolculukta, maalesef çoğu zaman yalnız kaldık. Gerek il ve bölgenin resmi-gayrı resmi kurumları ve gerekse sivil toplum kuruluşlarından maalesef hiçbir destek görmedik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, sarf ettiğimiz emek ve çabalarımızla takımımız geçen sezon Play Off finali oynama başarısı göstermiştir. Ancak takdir edersiniz ki böylesi kulüplerin yönetim ve giderleri tek bir kişi ve ya tek bir kuruluşun sorumluluğunda ilerleyemeyecek kadar büyük çaplıdır. Kişisel hiçbir çıkarımızın olmadığı bu asil sorumlulukta temel amacımız; Batman ve bölge gençliğini spora özendirmek ve bu yolla toplum hafızamıza pozitif katkılar işlemektir. Bu nedenle gelinen süreçte, adını gururla taşıdığımız TPAO kurumumuzdan gençlik ve geleceğimiz adına sponsorluk talep etmekteyiz. Verilecek destek ile bölgenin tek şehir takımı olan Batman Petrol Spor bir üst lige çıkarak, Batman’ ın özlediği ve hak ettiği gururu tüm bölgemize yaşatacaktır.”

Editör: TE Bilişim