Dışarıda olamadığım için ziyaretime gelen misafirler vasıtasıyla havadisleri alıyorum. Ancak bu seferki bir haberden çok uzun süredir devam eden bir serzenişti. Söz konusu şikayet, Petrolspor sevenlerinden yani taraftarlardan geliyordu; evet ziyaretime gelen misafirler Petrolspor taraftar grubuydu. Taraftar haklı olarak takımlarının uzun yıllardır yerinde saymasından ve bir türlü yarışmacı olarak başarıya ulaşmamasından dolayı üzgün durumda.

Kendilerine haklı gerekçelerinin oldukları belirtmekle beraber kulübün esas sahibinin sizlerin-taraftarın olduğunu hatırlattım. Sonuçta tek bir profesyonel kulübe sahibiz ve yalnızca bir tane Petrolspor var. Bu yüzden kulübünüze sahip çıkın.

 

Gelgelelim esas konumuza, arkadaşım Aydın gülmez ve eski takım arkadaşım Aydın gülmezin ağabeyi ve benimde bir nevi ağabeyim olan Hayrettin ağabey Petrospor Kulübünü aldılar. Peki neden bu kulubü aldılar, amaçları neydi? Taraftarın bakış açısıyla ve benimde düşüncemle "Bu kulübü siz yani TPAO yönetmeyi beceremediniz; biz daha iyisini yapabiliriz " anlayışıyla takımı devraldılar. Bu durum haklı olarak taraftarı ciddi bir beklenti içiresine soktu.

 

Çok iyi niyetlisiniz, ikili ilişkileriniz de iyi tabiki, Batmanı çok seviyorsunuz, ayrıca arkadaş çevrenizi de çok seviyorsunuz, buraya kadar herşey çok güzel. Fakat, bu özellikleriniz bir profesyonel kulübü yönetmek için yeterli değil. Kanımca bu yönetimin başarısızlığının gerekçelerininden en önemlisi arkadaş zaafı ve adam kayırmacadır. Her on beş yıl profesyonel futbol oynamış birinin iyi bir spor adamı veya yönetici olacağına dair bir kaide yok. Çevrenizde ne kadar yakın gördüğünüz arkadaşınız varsa kulüp içinde görevlendirerek onları kulüpten ve kulüp menfaatlerinden üstün tuttunuz.

 

Bu durumun örneklerine daha genel bir açıdan yani ulusal bazda bakarsak, bugün Aziz Yıldırım Fenerbahçe kulübü ve menfaatleri için yeri geldiğinde kardeşi Ali Yıldırım’ı görevden aldı. Yine Galatasaray yönetim üyeleri kulüpleri için Galatasaraya yıllardır hizmet etmiş olan Adnan Polat’ı gözden çıkardı. Peki siz ne yaptınız? Kulübün menfaatlerini göz ardı ederek, taraftarları da karşınıza alma pahasına arkadaşlarınızdan vazgeçemediniz. Bu tutumunuz ve sahip olduğunuz düşünce kulübü büyütmek yerine daha da küçültür: Yani anlayacağınız arkadaşlarınızı kulüpten üstün görmeniz siz farkında olmasanız bile işlerin iyiden iyiye kötüye gitmesine neden oluyor.

 

Artık yeter! Egonuzu tatmin edeceğiniz kadar ettiniz. Petrolspor tarihi bir kulüptür… Çok değerli futbolcular giydi bu formayı, çok kıymetli idarecilerin ve hocaların emeği bu kulübün üzerinde var, hatta maça giderken kaza yapıp ölenler bile oldu (Allah rahmet etsin, bu arada ölenleri anmış olduk. Murat Kılıçarslan’ın mekanı cennet olsun). Sayın Aydın Başkan burda ne kadar şanslısınız ki böylesine bir kulübü yönetiyorsunuz; ‘kıymetini bilin!’ herkese nasip olmaz bu kulüp. En az Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri kadar büyük ve değerlidir, Petrolspor kulübü.

 

Aslına bakarsanız, Başkan kulübü ilk aldığı zamanlarda tesislerde bizi ağırladığında oldukça etkilemiştim. Vizyonu geniş bir görüntü çizmişti gözlerimde, hala da güveniyorum kendisine. Kulüp başkanlığı yapacak vizyona sahip olduğunu biliyorum ve görüyorum. Ancak güvenmediğim tarafı altını çize çize vurguladığım gibi çevresine ve arkadaşlarına olan zaafı.

 

 

Sağlıcakla kalın.