**Başkentte önemli görevlerde olan insanlarımız var. Hep yakınırız güçlerinden yararlanmıyoruz diye... Bu isimlerden biri de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek.

**Bu önemli görevin yanında kabinede sözü dinlenilen eski Bakanlardandır, bugün kabinede her Bakanla yakın teması vardır Şimşek’in.

ŞİMŞEK, YÖRE AŞIĞIDIR...
Kim ne derse desin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, doğduğu yer Batman’ın aşığıdır.
Gercüş-Kefre köyündeki okuldan bugün geldiği konuma zorlu bir süreçten geçerek gelmiştir.
Maliye Bakanlığı döneminde ne kadar yoğun olursa olsun, hafta sonları günü birlikte olsa eski seçim bölgesi Batman’a gelmezse tabiri caizse hastalanırdı.
Geldiğinde sefa sürmez, taziye ziyaretlerini yapardı.
Kuş uçmaz, kervan geçmez Sason’dan Kozluk’a, Gercüş’ten Beşiri’ye kadar kırsal alana sık sık gezi yapan yörenin belki de tek siyasetçisi Şimşek’ti.

UÇAK SEFERLERİ ONUN ESERİYDİ
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Batman Havalimanın apronunun yapılmasından uçak seferlerin artırılmasına dek önemli rol oynamıştı.
Hava taşımacılığında Batmanlıların haftada üç gün İzmir ve Antalya seferlerinin düzenlenmesinde de Şimşek’in çabası büyüktü.
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı, Batman’a getirip bu hava yolu şirketinin Batman’a uçak seferleri başlatmıştı Şimşek.
Batman Hava limanının durumunu, seferlerin neden artırılmadığını da iyi bilir Şimşek.
İki yıldır Batman havalimanında seferlerin günde dört uçuşla sınırlı tutulması bizim kadar o’nu da üzüyordu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Gaziantep olunca daha çok zamanına haklı olarak marka şehire ayırıyor.
Geçenlerde ziyaret etme imkanı bulduğumuz Başbakan Yardımcısı Şimşek, yine de memleketinden gelen genel sorunlarla ilgileniyordu.
Toplu Konut İdaresi’nin Batman’ın ilçelerine yapmayı planladığı yeni konut projesi’nde çevre yolların son durumuna dek bir dizi çözüm bekleyen sorunla ilgilenen isimlerden biri de Şimşek’ti.

UÇAK SEFERLERİ ARTIRILMALI
Başbakan Yardımcısı Şimşek’e iletilen bir diğer önemli konu ise Batman Havalimanındaki uçak seferlerin artırılması.
İktidarın tek Vekili Ataullah Hamidi başta olmak üzere birçok çevreden havalimanındaki seferlerin artırılmasına yönelik taleplerin ulaştığı Şimşek’in, ciddi bir çalışma içinde olduğunu gözlemledik.
‘Büyük şehir’ olma yolundaki Batman havalimanında sefer sayısının artırılması için Şimşek’in çabası var şu günlerde.
Batman havalimanın haftada üç gün Antalya ve İzmir seferlerinin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlatılması isteyenlerin başında da Şimşek geliyor.

SEVİNDİRİCİ GELİŞME
Batman Çağdaş’ın ısrarla üzerinde durduğu havalimanında uçak seferlerin artırılması için başkentte sevindirici gelişmeler var şu günlerde.
Umarız, bürokratik bir takım engellere takılmadan bu girişimlerin gereği yapılır ve Batman eski uçak seferlerine kavuşur.
Umarız, Batman havalimanından da Diyarbakır ve Şanlıurfa havalimanlarında olduğu gibi; Erbil ve Suudi Arabistan seferleri de yapılır ve eskiden olduğu gibi günde 10 uçuşu aşkın uçak seferi gerçekleşir Batman’da.
Batman Havalimanında uçuş sayısının artırılması gecikerek de olsa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Milletvekili Ataullah Hamidi’nin girişimiyle olacak gibi...
Haydi hayırlısı...

EMEKLİLER ZORDA...
Batman Havalimanında uçak seferlerinin artırılmasına yönelik bir talep de Batman Emekliler Derneği’nden...
12 Bini aşkın üyesi olan Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin hava yoluyla yaptığı yolculuk çilesine dikkat çekiyor;
“Bazı üyelerimiz sağlık kontrolü için günü birlik başkentte gitmek zorunda kalıyor. Ancak sefer sayısının günde bir uçakla sınırlı tutulması herkesi zor durumda bırakıyor. Batman’da bir bilet fiyatı 250 liranın altında değil. Diyarbakır’da ise bilet ücreti yarı yarıya. Biz komşu İllerden daha mı zenginiz? Üyelerimiz hem zaman kaybına uğruyor hem de pahalı biletle yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Uçak seferlerinin Batman’da artırılmasını bekliyoruz.”
Uçak sefer sayısının artırılmasını ne kadar ihtiyaç olduğunu Emekliler Derneği Başkanı Ekmen dile getiriyor.
Umarız; bu kez bürokratik engellere takılmadan Batman eski uçak seferlerine kavuşur....