**Ekmeklik buğday başfiyatının açıklanmasının ardından alımların hızlandığı Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Müdürlüğü’ndeki yeni uygulama üreticilerin ilgisini çekiyor. Üreticilerden ilk kez boşaltma ücreti almayan TMO, 82 bin ton buğday alımı hedefliyor.
ÖDEMELER BAYRAM ÖNCESİ
Batman’da bu yıl çiftçinin ekimini yaptığı 230 bin ton buğdaydan iki hafta içinde 12 bin 250 ton ürün alımı gerçekleştiren TMO, şubeye bağlı Siirt, Şırnak ve Diyarbakır-Silvan’daki üreticilerden de 27 bin ton buğday alımı yaptı. Randevu sistemiyle bu yıl alımların yapılması çiftçiyi de izdihamdan kurtardı. TMO Batman Şube Müdürlüğü yetkilileri, 65 bin ton ürünü randevu sistemiyle teslim etmek isteyen üreticilerin bulunduğunu belirterek: “15 Ağustos’a kadar 82 bin ton daha alım yapmayı planlıyoruz. Taahhütnameli hububat bırakan üreticilerden, ürününü TMO’ya satmak isteyenlere ürün bedeli bayramdan önce ödenecek” dediler.
ÜRETİCİYE 30 GÜNDE ÖDEME
Ürününü TMO’ya teslim ettiği tarihten itibaren üreticiye en geç 30 gün içinde ödemelerin yapılacağını da ifade eden TMO yetkilileri, şöyle konuştular; “Ürününü TMO depolarına emaneten bırakan üreticiler, makbuz senedini kullanarak TMO’dan yüzde 30 avans alabilecek. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Ayrıca bankalardan alınan ürün kartı ile teslim eden üreticilere 15 gün içinde ödeme yapılacak.”

Editör: TE Bilişim