** Yemek-organizasyon işletmecisi İhsan Müjdeci, düğün-konferans salonu projesiyle sadece Batman’da değil, Türkiye’de bir ilke imza atıyor. ‘Salon Rezidans’ adı verdiği gemi konseptli düğün, nişan ve konferans salonu yaklaşık 1 Milyon dolara mal olacak.

** Türkiye’de ilk kez gemi konseptinde salon inşa edildiğini belirten Müjdeci: “Kapalı alanı 2.400, açık alanı 5 bin metrekare olan tesisimizde gelin-damat için özel tasarlanan tavan raylı sistemle herkes büyülenecek. Salon Rezidans, Batman’ın sembolü olacak” diyor.

1 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Kötü ev sahibi, kiracıyı mülk sahibi yaparmış’ anlayışıyla Düğün-Konferans salonu yatırımına start veren İhsan Müjdeci, sadece Batman’da değil, Türkiye’de benzeri olmayan salon inşa ediyor. Yaklaşık 1 Milyon dolara mal olacak gemi sembolünden oluşan tesisin kapalı alanı 2.400, açık alanı ise 5 bin metrekare. Mimari yapısıyla düğün-konferans salonunun Batman’ın yeni sembolü olacağını belirten Müjdeci: “Sembol olarak bu proje Antalya’da bir otel de de kullanılmış. Ancak bu alanda Türkiye’de ilk kez bu projeyi biz gerçekleştiriyoruz. Tamamen benim tasarladığım bu yapının patentini de aldık” dedi.

BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI”

Batman’daki düğün salonlarının ihtiyaca cevap vermekte zorlandığına işaret eden Müjdeci, bu alanda büyük bir boşluğu dolduracaklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bu sektörü yakından biliyorum. Çok ciddi eksiklikler var. İnsanlar en mutlu günlerinde en güzel hizmeti almak ister. Ben dahil birçok yakınımın düğününde salonlardaki eksikleri görünce böyle bir yatırıma girmek istedim. Daha önce de Batman’da bir kır ve düğün salonunu tasarladıktan sonra devr ettim. Kötü ev sahibi, kiracıyı mülk sahibi yaparmış. Bu olumsuzluklar beni yatırıma teşvik etti. Bütün uğraşım artık bu proje oldu. Modern tesisimizde yeniliklerin adresi olacağız.”

SES-AKUSTİS SİSTEMİ 100 BİN DOLAR

Kasım ayının ikinci haftasında hizmete girecek tesiste 60 personelin çalışacağına da dikkat çeken Müjdeci: “Bu yatırımla birlikte Batmanlı gençlere de istihdam yaratmanın sevincini yaşıyoruz. İlk dönemlerde 60, sonraki dönemlerde de 150 personele çıkabiliriz” diyen Müjdeci, ses ve akustik sistemleriyle gürültü kirliliği olmadan müzik keyfi sunacaklarını da söylüyor. Ses ve akustik sisteminin 100 bin dolara mal olacağını kaydeden Müjdeci, şöyle devam ediyor: “Batmanlıların ortak şikayeti olan düğün salonlarındaki ses sorunu tesisimizde olmayacak. Son teknoloji sistemler ve akustik düzenlemeleriyle müziğin keyfi bir başka olacak. Hiç kimse rahatsız olmadan müzik dinleyebilecek.”

GELİN-DAMAT 8 METRE
YÜKSEKLİKTEN İNECEK

Sıradışı yeniliklerden birini daha kente kazandıracaklarını ifade eden Müjdeci, gelin ve damat için özel geçiş yolu dizayn ettiklerini belirtiyor. Müjdeci, sözlerini şöyle tamamladı: “Özel tasarladığımız gelin-damat geçiş yolu 8 metre yükseklikten vinçle indirilecek. Dileyen çiftler, kayık veya faytonla bu hizmetten yararlanabilecek. Oldukça güvenli olan bu sistem yaklaşık 5 ton ağırlığı bile kaldırabiliyor. Açıkçası dünyaevine giren çiftlerin tüm hayalleri gerçek olacak.”

Editör: TE Bilişim