**Bir dönemler hava kirliliğinin korkunç boyutlara ulaştığı Batman, doğalgazla rahat nefes aldı. SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, kentin merkezi semtlerinin büyük bölümünü doğalgazla buluşturduklarını belirterek; “Abone sayımız 23 bini geçti. 40’ı aşkın eğitim yuvasını doğalgazla buluşturduk” dedi.

KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Kış mevsiminde Batman’a nefes aldırmayan hava kirliliğini ortadan kaldıran doğalgaz, Batmanlıları rahatlattı. Bahçelievler ve Fatih mahallerinin de doğalgazla buluştuğunu ifade eden SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, “Kent merkezinde doğalgazda abone sayımız 23 bini geçti. TOKİ Memur-Sen’i de doğalgazla buluşturmanın gayreti içinde olan ekiplerimiz, geceli-gündüzlü çalışıyor. Bahçelievler’e bugünden itibaren doğalgaz verilecek. Test çalışmasının olduğu bu bölgede hattın bir bölümüne hava karışınca ekiplerimiz arızayı giderdi. Her hangi bir tehlike söz konusu değil” diye konuştu.
40 EĞİTİM YUVASINA DOĞALGAZ

Batman’daki eğitim yuvalarının doğalgazla buluşması için ekiplerinin olağanüstü çaba gösterdiğine işaret eden Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bahçelievler ve Fatih mahallelerine doğalgaz verdik. Şimdi hedefimiz Pınarbaşı ve Ziya Gökalp’ı önümüzdeki günlerde doğalgazla buluşturmaktır. Şebeke hattının geçtiği her yere doğalgaz verme zorunluluğumuz var. Batman kent merkezinde 40’ı aşkın eğitim yuvasına doğalgaz verildi. Kentin merkezi semtlerin çoğuna doğalgaz verilince şehirdeki hava kirliliği de gittikçe azaldı. Batman Rafinerisine de doğalgaz verdik. Doğalgaz, Batman hava kirliliğini yok denecek seviyeye kadar düşürdü.”

Editör: TE Bilişim