**Asfalt serimini sonbahara kaydıran Belediye ekipleri, doğalgaz şebekesinin tamamlandığı semtlere yöneliyor. Gece-gündüz asfalt seriminin yapıldığı kentin büyük semti Kültür’de çukurlar tarih oluyor.

ŞEBEKE YÜZÜNDEN…
Doğalgaz şebeke çalışmalarının tamamlandığı Batman’ın bazı semtlerinde cadde ve sokakların asfaltlanması mahalle sakinlerini de sevindirdi. Asfalt ihalesini üstlenen yapımcı firma ile Belediye Fen ekipleri, Kültür ve GAP mahallesinde asfalt serimine yönelik çalışmaları hızlandırdı. Kültür mahallesi 2629’ta önceki gece çalışan ekipler, gece yarısına kadar güzergahı tamamladı. Dün sabah yağış yüzünden asfalta ara vermek zorunda kalan ekipler, hafta başında kaldığı yerden asfaltlama çalışmalarına yeniden başlayacak.


YILSONUNA KADAR SÜRECEK
Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel’in titizlikle üzerinde durduğu asfaltlama çalışmalarını sonbahar mevsiminde yağış dışındaki günlerde hızlandıracaklarını belirten ekipteki görevliler şöyle konuştular; “Doğalgaz şebekesinin tamamlandığı tüm bölgelere giriyoruz. Çalışmalarımız gece yarısına kadar sürüyor. Bazı semt sakinlerinin çalışma esnasında çay jestinde bulunmaları bize moral veriyor. Yılsonuna kadar programdaki cadde ve sokaklar asfaltlanacak.” Bu arada asfaltlanan cadde ve sokaklarda rahatlayan bazı sürücüler, çukurlar yüzünden araçlarını parka çektiklerini söylediler. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim