** Yılda ortalama 3500 çiftin nikâh kıydığı Batman’da, gelinliklere rağbet yok. Gelinliklerin daha çok kiralandığı kentte fiyatlar ise çiftleri kara kara düşündürüyor.


GELİNLİKLERE RAĞBET AZALDI

Bölgede en fazla düğünün yapıldığı Batman’da, çiftler artık pahalı gelinlikleri vitrinde izliyor. Batman’da gelinlik satan işyerleri çiftlerin daha çok gelinlikleri kiraladıklarını ifade ettiler. Gelinliklerin modele göre tercih edildiğini ve kiralama ücretinin 300-3000 Tl arasında değiştiğini söyleyen Delamor mağaza sahibi Nihat Demir; “Daha çok A kesimi ve prenses modele rağbet var. İzmir’den getirdiğimiz gelinlik modellerini alıcının isteğine göre düzenliyoruz” dedi.



GELİNLERİN TERCİHİ KIRIK BEYAZ

Batmanlı gelinlerin daha çok kırık beyaz ile krem rengi gelinliklerini tercih ettiklerini anımsatan Demir şöyle konuştu; “Düğün sezonunun kapanmasıyla gelinlik satışında düşüş var. Eskisi gibi satışlarımız olmuyor. Çok sayıda gelinlik mağazaları açılınca eski kar oranı da düştü. Yine de Batman’a son moda gelinlikleri getiriyoruz.” Bu arada Nisa Moda Evi işletmecileri, önümüzdeki yılın Şubat’ın da İzmir fuarındaki yeni ürünleri Batman’a getireceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim