**TEİAŞ Grup Müdürlüğü karşısında kısa bir süre önce açılan Rojava Bims briket imalat atölyesi, Batman’daki taziye evleri ve camilere jest yaptı. Tesis sahibi Ali Değirmencioğlu; “İhtiyacı olan her taziye evi ve caminin briketlerini ücretsiz karşılamaya hazırız” dedi.

**Rojava adını verdiği tesiste daha çok Suriyeli işsiz Kürtleri çalıştıran Değirmencioğlu; “Zor günler geçiren sığınmacılara tesisimizde çalışma imkanı sağlıyoruz. Batman’da çok işsiz var ama Suriyeli işsizleri de unutmuyoruz” diye konuştu.

ÖRNEK TESİS
İnşaat sektörünün hız kesmediği Batman’da Bims briket imalatına başlayan Rojava tesisi, örnek bir uygulama başlattı. TEİAŞ Grup Müdürlüğü karşısındaki briket imalatında günde 5 bin adet briket imalatına başladıklarını söyleyen tesis sahiplerinden Ali Değirmencioğlu; “Bayram sonrası tesisimizi hizmete açtık. Öncelikli hedeflerimizden biri de Batman’da yapımı süren ve yapımı tasarlanan taziye evleri ile ibadet evlerimizin briket imalatını ücretsiz karşılamayı kararlaştırdık. İhtiyacı olan her taziye evi ve caminin briketlerini karşılayacağız” diye konuştu.



SURİYELİLELERE ÇALIŞMA İMKANI
Briket imalat tesisinde zor durumdaki Suriyeli sığınmacıların iş imkanını da sağladıklarını söyleyen Değirmencioğlu, şöyle devam etti; “Batman’a sığınan çok sayıda Suriyeli Kürt sığınmacı var. Sıkıntılı günler geçiren Suriyelilere daha çok çalışma imkanı sağlıyoruz. Öncelikli olarak iş yerimizde Suriyelilere iş imkanı sağladık. İşçilerimizin barınma sorunlarından tutun da sağlık sorunlarına kadar birçok problemlerine yardımcı olmaya çağırıyoruz. Suriye sınırına yakın yerleşim birimlerinden gelen Suriyeli kardeşlerimize tesisimizde çalıştırıyoruz.”
“TALEPLERİ KARŞILIYORUZ”

Üretimde başladıktan sonra Batman kent merkezi olmak üzere Mardin, Midyat ve Kozluk ilçelerindeki inşaat sahiplerinin talepleriyle karşılaştıklarını kaydeden Değirmencioğlu; “Son yıllarda inşaat sektörünün olmazsa olmazı haline gelen Bims briket imalatına ilk etapta günde beş bin briketle başladık. Hedefimiz önümüzdeki aylarda bu rakamı ikiye katlamaktır. Gaziantep’ten getirdiğimiz makinelerimizde briket imalatında tatlı bir rekabet ortamı yaratmak istiyoruz. Son yıllarda inşaat sektörünün canlı olduğu Batman’da ürettiğimiz Bims briketleri önümüzdeki süreçte Irak’ın Kürdistan bölgesine de göndermeyi planlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim