**İnşaat yatırımları, son yıllarda Batman’da hız kazandı. İnşaat yatırımlarındaki yükselişin kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte hız kesmediğini belirten inşaat mühendisleri; “Batman’da konuta her zaman talep var” dediler.
*Batman Belediyesi’nin 25 yıl önce Belde ve GAP mahallesine kazandırdığı 1500 konutun bulunduğu sitelerin büyük bölümü kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırıldı.
BELDE-GAP’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

25 Yıl önce Batman Belediyesi’nin öncülüğünü yaptığı ve kente kazandırdığı ilk konutlar olan Belde ve GAP mahallerindeki konutların çoğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırıldı. İnşaat firmalarının 1 konuta karşılık 2 konut ve kiralarını üstlendiği konut sitelerinin yıkım çalışmaları son aşamaya geldi. Sonbahar mevsiminde bile inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiği Belde ve GAP mahallesinde eski konutlar bir bir yıktırılıyor. Modern konutların kazandırıldığı merkezi semtlerde konutların fiyatı ise 250 ila 350 bin TL arasında alıcı buluyor.

MERKEZİ SEMTLERE İLGİ VAR

Doğalgaz şebeke çalışmalarının tamamlandığı Belde ve GAP mahallesinde yeni konutların her geçen gün prim yaptığını belirten emlakçılar, şöyle konuştular; “Kentsel dönüşüm projesi inşaat sektörüne canlılık kazandırdı. Özellikle son aylarda bazı besi çiftliklerinin de aralarında bulunduğu eski siteleri alan bazı inşaat firmaları, inşaat sektörüne canlılık kazandırdı. Merkezi semtlerdeki yeni konutlara herkesimden bir talep var. İnşaatı devam eden apartmanların çoğunun müşterileri var.”



ALTUN, “SEMTİMİZ GELİŞİYOR”

İki dönemdir Batman’ın büyük semtleri arasında yer alan Belde mahalle muhtarlığını yapan Nuri Altun, SİBADAŞ şebekesinin tamamlanmasıyla birlikte Belde’de kiralık işyeri ve konutun kalmadığını söyledi. Belediye’nin altyapı çalışmalarını eksiksiz bıraktığı Belde’de önümüzdeki yıl yapılacak çalışmaları da yerel yönetim yöneticileriyle paylaştıklarını ifade eden Altun, “Mahallemiz her geçen gün gelişiyor. Yeşil alan sayısının arttığı ve yeni konutların yükseldiği Belde artık kabuğuna sığmıyor. Eski yapıların yerine modern ve mimari konutlar göz kamaştırıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim