**Batmanlı müzik öğretmeni Abdurrahim Gezer, uzun yıllar büyük şehirlerde çalıştıktan sonra memleketine dönüş yaptı. Batman’da müzik öğretmenliği yapan Gezer; “Halen sanat müziği eğitmenliğini yapıyorum. Yıllardır müzikle iç içeyim. Ömrüm elverdikçe müzikle uğraşacağım” diyor.

“ÇAMUR DARBUKAYLA BAŞLADIM”
Aslen Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünden olan müzik eğitmeni Abdurrahim Gezer, yaşamının büyük bölümünün müzikle iç içe geçtiğini söyledi. Mahatma Gandi caddesindeki işyerinin yanı sıra sanat müziği eğitmenliğini de sürdürdüğünü belirten 54 yaşındaki Abdurrahim Gezer, “Müziğin tüm enstrümanlarını bilirim. Diyarbakır’da 11 Yaşında çamur darbukayı çalarak bugünlere geldim. Eskiden bağlama cümbüştü. Saz alacağım diye param çıkışmadı. Saz diye ‘cure’ alabilmek için saatlerce müzik aletleri satıcısının kapısında bekledim” dedi. 

MÜZİĞİN DUAYENLERİYLE ÇALIŞTI
Diyarbakır’ın müzik ustalarından merhum Sadık Zipa ve ünlü ses sanatçısı merhum Kenan Temiz’le de çalıştığını anımsatan Gezer, şöyle konuştu; “70-73 yılları arasında Kenan Temiz’le düğünlere çıktım. Yaşım küçük diye o dönemin sanatçıları çıkışı beklemiyorlardı. Fakat küçükken buluştuğum bu müzik dünyasından hiç ama hiç kopmadım. Dönemin müzik duayenleri ile çalışmaktan keyif duydum. Onlardan çok şey öğrendim. Şimdi ben de öğrendiklerimi genç bir jenerasyonla paylaşıyorum. Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Ankara’da çalıştıktan sonra memleketime döndüm. Şimdi küçük ama sıcak mekanımda hem müzik çalışmalarımı sürdürüyorum hem de müzik eğitmenliğine de devam ediyorum.”

Editör: TE Bilişim