*** Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği ‘Yerel Medya Projesi’ çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 74’üncüsü İstanbul’da gerçekleştirildi. TGC Batman Temsilcisi Arif Arslan’ın da katıldığı seminerde medyanın sorunlarına dikkat çekildi.

TGC TEMSİLCİLERİ BİR ARADAYDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği 74. Yerel Gazetecilikte Meslek içi Eğitim Semineri Türkiye’nin dört bir yanından gelen TGC temsilcilerinin katılımıyla Taksim’deki Point Hotel’de gerçekleştirildi. Seminere TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, TGC Hukuk Danışmanı avukat Gökhan Küçük ve TGC Batman Temsilcisi ve Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan katıldı.

YERELDE DE GAZETECİLİK ARAÇLAŞTIRILIYOR

TGC Başkanı Turgay Olcayto toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yerel basın, çok kırılgan, hassas bir kavram. Yerel basın dediğiniz zaman içine çok değişik yerlerden gazeteci kimliğiyle arkadaşlar da girebiliyor. Bunların çoğunun gazetecilik yapmadığı ortada. 2015’te seçimler var. Biliyorsunuz, seçimler yaklaştığında illerde yeni yeni gazeteler çıkıyor. Siyasete soyunan arkadaşlar çıkar. Ama siyasete girerken gazeteciliği araç olarak kullanmak büyük yanlışlardan biri. Yerelde de yaygın basında da gazetecilik araçlaştırılıyor. Biz her şeyden önce çalışanların örgütüyüz. Çalışanların yararına olacak şeylerde varız. Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü, insan haklarına saygı olmadığı sürece, tek tip gazeteciliğin kurulmak istendiği bir yerde biz olmayız.”

Editör: TE Bilişim