**Kış mevsiminde DDY Batman Gar’ındaki tren seferlerine ilgi arttı. Günde 75 kişinin yolculuk yaptığı gardan son haftalarda günlük yolcu sayısı 150’ye çıktı. 
**70 Yıllık ahşap yangın kulesinin de onarılacağını belirten DDY yetkilileri, “Dört yıldır kaderine terk edilen kuleyi unutmadık. Batman’ın sembolü yakın bir tarihte onarılacak” dediler.

UCUZ YOLCULUĞA İLGİ
DDY Batman Gar’ındaki tren seferlerine kış dopingi. Batman-Diyarbakır arasında 3.5 liraya yapılan yolculuğa herkesim rağbet ediyor. DDY Batman Gar Müdürlüğü yetkilileri, ara trenle yolculuk yapanların diğer araçlara göre daha ucuz bilet alabildiğine dikkat çekti. Kış mevsimi öncesinde günde 75 kişinin yolculuk yaptığı Gar’dan son haftalarda bu rakamın 150’ye çıktığına işaret eden Gar Müdürlüğü yetkilileri; “Ekspres treniyle yolculuk yapanlar daha yüksek ücret ödeyebiliyor ama diğer tren seferlerimiz oldukça uygun” dediler. 
TARİHİ KULE ONARILIYOR
DDY Batman Gar’ındaki tarihi kulenin onarımının yapılması için de Malatya 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin proje hazırlığında olduğunu kaydeden DDY Gar Müdürlüğü yetkilileri, şöyle devam ettiler; “Yaklaşık 4 yıl önce yanan 70 yıllık ahşap kulenin onarılması konusunda çalışmalar son aşamaya geldi. Gar ve Batman’ın sembolü konumundaki kulenin bu yıl içinde tadilatın yapılması planlanıyor. Dört yıldır ahşap kulenin onarılmasına yönelik ödenek talebine Bölge Müdürlüğü, olumlu baktı.”


Editör: TE Bilişim