**3 Milyar dolar mal olan geri dönüşüm ünitesinin devreye girmesiyle Batman Rafinerisinin fuel-oil’i de işlenebilecek. Kırıkkale rafinerisi ile entegre edilen Batman Rafinerisinin ürünleri İzmit’te geri dönüşüm ünitesinde değerlendirilecek.
ÜRÜNLER YENİ ÜNİTEDE
Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı İzmit-Tüpraş Rafinerisinin 3 milyar dolarlık geri dönüşüm ünitesinde Batman Rafinerisinin ürettiği fuel-oil ile asfaltını da işleneceği belirtildi. Geçen yılın son aylarında açılan yeni üniteye dört rafinerinin de entegre edildiğini belirten Tüpraş Genel Müdürlüğü yetkilileri; “Bu yıl hedefimiz ‘Tek Tüpraş’ sloganıyla çalışmaktır. Batman, Kırıkkale, İzmit ve Aliağa rafinerilerindeki ürünler entegre edilmiş durumda. Kırıkkale’ye uyumlu olan Batman Rafinerisinin ürünleri geri dönüşüm ünitesinde rahatlıkla değerlendirilecektir. DDY vagonlarıyla Kırıkkale’ye ulaşan Batman ürünü daha sonra İzmit’e ulaştırılıyor” dediler.
“4 RAFİNERİDE BİR”
26 Ocak 2006 tarihinde özelleştirilen Tüpraş rafinerilerinin sahipliğini üstlenen Koç topluluğunun rafineride gerekli modernizasyon çalışmalarını gerçekleştirdiğini bildiren Tüpraş Genel Müdürlüğü yetkilileri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “9 Yıldır özelleştirilen ve Batman Rafinerilerin de aralarında bulunduğu diğer rafinelerde dışarıdan ithal edilen ve ‘kök’ denilen ürün karışımıyla geri dönüşüm sağlanılıyor. Rafinerilerde değişime yönelik projeler hayata geçiriliyor. Bilgi sisteminin ön plana çıktığı Çalıştay’larda önemli projelere imza atılıyor. Dört rafineride de rafinericilik sektörünün en gelişmiş teknolojisiyle çalışılıyor.”


BATMAN RAFİNERİSİNE POZİTİF AYIRIMCILIK
Özelleştirmenin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen Batman Tüpraş rafinerisiyle ilgili ‘kapanma’ algısının sürmesine anlam veremediklerini belirten Tüpraş Genel Müdürlüğü yetkilileri; “3 Milyar dolara mal olan İzmit rafinerisine çalışan işçi sayısı 500. Kara mahsul ağırlıklı üretimiyle çalışan Batman Rafinerisinde de aynı sayıda çalışan var. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Batman Rafinerisinde pozitif ayırımcılık veriliyor. Rafinerilerin göz bebeği olan Batman Tüpraş’ın yeraltı ve yer üstü şebekeleri uluslar arası normlara getirildi. Çevre temizliği başta olmak üzere ünitelerin tamamı yenilendi. Batman Rafinerisinin küçülmesi ve kapatılması söz konusu olamaz. Tek Tüpraş’la hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim