Yeni Valimiz Azmi Çelik göreve koltuğa oturarak değil, OSB ve ilçelere çıkarma yaparak başladı... Kamu kurumlarını ve şehrin önemli yatırımlarını yerinde inceleyen Valisi Çelik, ayağının tozuyla kenti tanımaya çalışıyor.
Çelik’in geçmiş Valilerin aksine makamında aylarca oturma yerine çalışma sahalarına çıkarma yapması dikkatleri çeken unsur oldu...
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz amcamız Hacı Cemil Arslan’ın taziyesini de ziyaret eden Valimizle kısa bir sohbet imkanı buldum. İlk izlenimlerimde Çelik’in yöremizin örf-adet ve geleneklerine hakim oluşu dikkatimi çekti. Batman ortamına kısa sürede adapte olmuş durumda. Yaşlılarımıza karşı oldukça saygılı ve sevgi dolu oluşu da takdire şayan olan bir başka meziyeti.
Kanaatime göre yeni Valimiz, Batman'da en uzun süreyle görevde kalan Valiler arasına girebilir... Kişiliği, otoritesi, bilgi-birikimiyle Çelik’in şehrimize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Ancak burada bir hatırlatmada da bulunmak istiyorum. Basın nasıl ki halk ile kurumlar arasında bir köprü vazifesini üstleniyorsa Valilik Özel Kalem Müdürlüğü de Vali ile vatandaş arasında bir köprü vazifesini görmeli. Böylelikle Vali ile halk arasında iletişimin zamanında sağlanması ve iletişimi sağlıklı bir şekilde kurulması sağlanabilir. Geçmiş dönemlerde bu konuda oldukça sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Çelik döneminde bu sorunlar muhakkak aşılmalı.
***
ÇAĞDAŞ YENİ YERİNDE
Yaklaşık 40 yıldır Eski Tekel’de (Gülistan caddesi) gazete ve matbaa hizmeti veren Batman Çağdaş artık yeni yerinde...
80'li yıllarda Eski Tekel Caddesi tozlu-topraklıydı.
Caddenin şahsına münhasır güzel simaları vardı. O zamanlar cadde trafiğe açıktı. Zamanla Eski Tekel kimlik değiştirmeye başladı; gelişti, büyüdü ve modern bir hal aldı. Gelişim gösteren birçok şehirde olduğu gibi Batman’da bu gelişime ayak uydurdu.
Zamanla caddede ve çarşı merkezinde değişimler meydana geldi. Neredeyse oradaki tüm mekanlar Diyarbakır caddesine (Turgut Özal Bulvarına) kaydı. Bu gelişmelerin yanı sıra Gülistan caddesinin ve Meydan mahallesinin bizim için yeri ve önemi bir başkadır ve her zaman bir başka kalacaktır. Çünkü mesleğe, hayat mücadelesine orada başlamıştık, bir nevi orası bizim mabedimizdi.
Gazetenin ve mesleğin temelini orada atan rahmetli Enver ağabeyimizin önderliğinde bugünlere gelen Çağdaş, artık yeni yüzüyle ve geniş vizyonuyla yeni adresinde kendisine ve Batman'a yakışır bir şekilde okuyucularına hizmet vermeye devam edecek.
“Aslan yattığı yerden belli olur” felsefesiyle çağın gereklerine ayak uydurarak, Batman’ın en iyisi olma yolunda sağlam adımlarla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bizi ziyaret eden, iyi temennilerde bulunan ve başarılarımızı kendi başarısı gibi görüp gururlanan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
***
Çağdaş yeni yerinde dedik... Aynı haftada değerli amcamız Cemil Arslan’ı kaybetmemizle burukluk yaşadık. Allah yerini cennet etsin.
Bir taraftan uzun uğraşlar sonucunda kurduğumuz tesisimizin tüm dostlarımızdan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden tam not alması bizi gururlandırırken, diğer taraftan amcamızın vefatı sevincimizi buruk yaşamamıza neden oldu.

Hem mutlu günümüzde hem de acı günümüzde yanımızda olan tüm dostlara sonsuz teşekkürler.
Sağlıcakla kalın...